Hoogte80 Festival eindelijk weer geweest

Foto: Angelo Gougon

Na twee lange coronajaren kwam een zeer divers publiek van 26 tot en met 29 mei de bult op naar het Hoogte80 Festival. Met het succes van deze editie is het festival al helemaal klaar voor volgend jaar.

Hieronder een samenvatting van theater, dans en muziek.

Als vanouds, en toch veel nieuws

Linssen en Caramba

De unieke Hoogte80-beleving voelde voor veel aanwezigen weer als vanouds, al waren er ook een aantal elementen die het festival net een beetje anders maakten dan voorgaande jaren. Zo zat het publieke nog dichter op de artiesten, werd er voor het eerste bij alle voorstellingen gewerkt met een betaal-wat-je-kan-systeem. Om het festival nóg toegankelijker te maken, waren er een aantal nieuwe podia zoals ‘De Hemelse Hoogte’, ‘ut Kleine Geitje’, ‘de Bultbühne’, ‘bar-dancing ut Heigend Hert’ en op de vrijdag van het festival een ‘Gelderland Talent Stage’. Ook waren er locatievoorstellingen op de picknickweide (Firma Frictie) en iets verder buiten het festivalterrein bij zorgboerderij ‘Tokhok’ (Zuhause).

Divers aanbod

ALTO

Samen met de ongedwongen sfeer vormt de diverse programmering het kloppende hart van het Hoogt80 Festival. Van de hilarische dansvoorstelling ‘ALTO’ van 155 en Magic Tom en Yuri, tot Hiphop dance battles van Soulcypher, en een post-apocalyptische, muzikale dansvoorstelling van Zuhause. Van intieme muzikale optredens gepresenteerd door Luxor Live van BARTH. en Miriam Moczko tot compleet uit je plaat gaan bij de Platenbus en Prins en De Geit. Van cabaret van oudgedienden als André Manuel tot nieuw comedy talent bij Let’s make Comedy en spoken word bij ‘Grab them by the poëzie’.
Hoogte80 Festival zou Hoogte80 festival niet zijn zonder een stevig en divers theateraanbod. Zo waren er optredens van studenten van ArtEZ muziektheater en Rijn Ijssel. Er waren enkele hoogtepunten van Café Theater Festival Arnhem te zien, en kon je ander andere terecht bij ‘Good Cop’ van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck en bij ‘Boys won’t be Boys’ van Rikkert van Huisstede met een lokale cast!
Voor kinderen was er meer dan ooit te doen. Van circusvoorstellingen (Circusdrome, Wirwar en Piero Ricciardi) en bewegingstheater (MAN || CO) tot en met protestmarsen tegen bedtijd en afval in de natuur (Collectief Koppig).
En, niet te vergeten, veel ontmoetingen met lekker eten en drinken.

Nagenieten en vooruitkijken

Met het succes van deze editie is het festival al helemaal klaar voor volgend jaar. Voor in de agenda: op 18, 19, 20 en 21 mei 2023 keert Hoogte80 Festival terug naar de bult.
Heb je het festival dit jaar bezocht en wil je de organisatie helpen om volgend jaar een nog betere editie neer te zetten? Vul de enquete in op www.hoogte80festival.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen