Oud-Katholieke Kerk opent haar deuren in Vredesweek

Foto: Oud Katholieke Kerk St. Willibrordus

In de Vredesweek opent de Oud-Katholieke Kerk Arnhem, St. Willibrordus, overdag haar deuren voor bezoekers van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 september.

In de kerk hangt de Line of Peace, een lint van vaantjes die door de parochianen versierd zijn rond het thema van de Vredesweek: Inclusief Samenleven. Om 15.00 uur wordt dagelijks het gebed voor de vrede gebeden. Bezoekers kunnen terecht van 13.00-16.00 uur. De Vredesweek wordt afgesloten met een eucharistieviering op zondag 26 september.

Initiatief Line of Peace

De Line of Peace is een initiatief van de Oud-Katholieke Kerk parochie Arnhem. Alle parochianen hebben een A4-formaat vaantje thuis gestuurd gekregen met het verzoek dit voor de Vredesweek te versieren. Hieraan is enthousiast gehoor gegeven. Elk vlaggetje is een eigen getuige van het verlangen naar vrede. Het vaantjeslint in zijn geheel laat zien hoeveel verschillende kanten vrede heeft.

Vredesweek 2021

De Vredesweek vindt in 2021 plaats van 18 tot en met 26 september. Thema is dit jaar Inclusief Samenleven. Hiermee wordt uitgedrukt dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn. Elk mens hoort erbij, hoe verschillend we ook van elkaar zijn. De veelkleurige vlaggetjes brengen dit tot uitdrukking. Niet één is hetzelfde, maar in hun geheel laten zij zien hoe mooi diversiteit kan zijn.

Opsteken van een kaarsje

Bezoekers kunnen tijdens de open dagen terecht voor het opsteken van een kaarsje en het bezichtigen van de kerk en de vaantjes Wie dat wil kan dagelijks om 15.00 uur een korte gebedsdienst van vijftien minuten rond het thema Vrede meemaken. Ook is er de mogelijkheid voor ontmoeting met een kopje koffie of thee. Op zondag 26 september wordt de Vredesweek afgesloten met een eucharistieviering. Hierin zal het thema Vrede en Inclusief Samenleven centraal staan.

Open Dagen

Van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 september kun je de kerk bezoeken van 13.00-16.00 uur. Het Vredesgebed is om 15.00 uur.
Eucharistieviering aan het einde van Vredesweek is op zondag 26 september om 10.00 uur. Het adres is Adolf van Nieuwenaarlaan 3.

Oud-Katholieke Kerk Arnhem

In de oud-katholieke traditie is de kerk vooral een plek waar de gelovige ondersteuning kan krijgen bij zijn persoonlijke groei in het geloof. De groei zelf is je eigen verantwoordelijkheid tegenover God. Dat is de sobere, bijna calvinistische trek van het oud-katholicisme.
Die is geen kerk die in haar eigen gelijk verstard is, maar een kerk die meegroeit met haar tijd, een kerk die tussen de mensen staat, verbonden met christenen over de hele wereld.

  • Een kerk die gehuwde priesters wijdt.
  • Een kerk die vrouwelijke priesters wijdt.
  • Een kerk die niet moeilijk doet over homoseksualiteit.
  • Een kerk waarin kinderen welkom zijn en waarin je de aartsbisschop best met Joris mag aanspreken (of met monseigneur Vercammen, als je dat fijner vindt).
  • Een waarlijk eigentijdse kerk dus.
  • En toch ook een echt katholieke kerk
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden