Hoogte80 Festival en theatergroep Echo presenteren samen Eindland

Foto: Judith Zwikker

Theatergroep Echo maakte Eindland tien jaar geleden voor Festival over het IJ op de NDSM-werf in Amsterdam. Het virus dat de hele wereld zou platleggen was nog ver weg.

Hoogte80 Festival en Theatergroep Echo hebben de handen ineen geslagen om een  reprise van Eindland te brengen van 8 tot en met 19 september bij de ASM Haven/Stadsblokken in Arnhem.

Een mini-festival bij de ASM Haven/Stadsblokken

De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van Eindland relevanter is dan ooit. We kampen nu met een hardnekkig virus dat de wereld maar niet met rust wil laten. Gaan de vaccinaties een einde maken aan corona of gaat corona een einde maken aan de mensheid en zijn overheersing van de aarde? Dat zijn vragen die voor Echo spelen.
Tien dagen lang veranderen de ASM Haven/Stadsblokken, een gedroomde locatie, in een post-apocalyptische fabel. Het verhaal van Eindland gaat over twee toekomstige primitievelingen die leven bij het afvoerputje van de wereld. Al boerend en scheldend duiken ze daar de verroeste resten van een beschaafde wereld op. Het is een absurdistische locatievoorstelling in een festival setting, met een thema dat nog nooit zo relevant is geweest als nu.
Hoogte80 en Theatergroep Echo zullen samen het Eindland-terrein tien dagen lang omtoveren tot een post-apocalyptisch, maar evengoed gemoedelijk, mini-festival. Inclusief live-muziek, waanzinnig lekker plantaardig eten én Eindland’s eigen speciaalbier Hopsap, ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij De Snor uit Arnhem/Velp.

Relevanter dan ooitEindland

Toen Theatergroep Echo Eindland maakte tien jaar geleden was het  virus dat de hele wereld zou platleggen nog ver weg. De klimaatcrisis was nog niet eens zo actueel als nu. Wel crashten er op mysterieuze wijze vogels neer in Amerika en Zweden. Dode vissen kwamen bovendrijven en krabben legden met duizenden tegelijk het loodje. 2011 is het jaar van de aardbeving en tsunami in Japan, waarbij een kernenergiecentrale ernstig beschadigd raakte. Dat we het allemaal overleefd hebben is een wonder. We zijn er nog en kampen nu met een hardnekkig virus dat de wereld maar niet met rust wil laten.
De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van Eindland (hoe ziet het leven eruit na het einde?) relevanter is dan ooit. Daarom moesten ze deze voorstelling naar eigen zeggen wel opnieuw uitbrengen. Eindland anno nu zal een bewerking zijn van het oorspronkelijke stuk waarin de actualiteit, die onze bizarste verbeelding overtreft, nog meer een plek krijgt.
Kaarten zijn hier te koop.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen