Open ateliers Arnhems Buiten en De Hes op 26 en 27 juni

Foto: Landelijke Open Atelier

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni aanstaande stellen kunstenaars op Arnhems Buiten en de Hes hun ateliers open voor bezichtiging en verkoop van hun kunstwerken. Een unieke kans om een nog onontdekt kunstwerk te bemachtigen.

Daarnaast zijn de groene omgeving en de gebouwen zeker de moeite waard om even te bezichtigen.

Voormalig Kema-terrein

Op Arnhems Buiten, het voormalige Kema-terrein, heeft zich de afgelopen jaren een grote groep kunstenaars gevestigd in een aantal gebouwen op dit lommerrijke, deels monumentale bedrijvenpark. Ook Popcentrum Jacobiberg en De Kookplaats zijn op dit terrein te vinden.
Op het gehele terrein, zowel op het oude gedeelte van het vroegere Kema-terrein Den Brink als op het zuidelijke deel De Hes, werken zo’n 120 kunstenaars. De kunstenaars zijn werkzaam in diverse disciplines, zoals schilderkunst, grafiek, illustratie, fotografie, ontwerp en beeldhouwen. De kunstenaars vertellen je graag over het tot stand komen van hun werk. Een unieke kans om binnen te kijken in een aantal bijzondere industriële panden én tegelijkertijd early-art op de kop te tikken. Zet het in je agenda en steun je lokale kunstenaar.

Kunstenaars aan het werkOpen atelier

Tijdens het Atelierweekend is een groot aantal van de ateliers te bezoeken en zijn kunstenaars aan het werk. In projectgebouw H29 van Scarabee is een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars. En ook buiten op De Hes zijn er beelden te zien. De ateliers zijn te vinden in de gebouwen B46, B30, H40 en H29.
Tip: Kom vroeg want voorgaande jaren werden de atelierdagen enorm goed bezocht. De atelierroute is geheel corona-proof.

Meer informatie

Kijk voor meer info over de kunstenaars die mee doen en de bereikbaarheid op de
Facebookpagina Kunst Arnhems Buiten of op de pagina van het Landelijk Atelierweekend.
Een deel van de kunstenaars neemt ook dit jaar weer deel aan dit Landelijk Atelierweekend, zie: Nieuws | Atelier Weekend (landelijkatelierweekend.nl).
Let op: Op deze website bestaat de mogelijkheid om op plaats en gebouw te zoeken. Per opengesteld gebouw een link om door te klikken naar de deelnemende kunstenaars.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen