Futurisme en vrijheid tijdens online museumweek in het Kröller-Müller

Foto: Kröller-Müller Museum

Van 19 tot en met 25 april zetten musea een week lang alle collecties in de spotlights tijdens de Nationale Museumweek. Ons geduld tot (volledige) heropening van de samenleving wordt nog even op de proef gesteld.

Daarom gaat de Nationale Museumweek dit jaar over vrijheid.

Futurisme en vrijheid

In deze week besteedt het Kröller-Müller aandacht aan de vrije denkers van het Italiaanse futurisme. Futuristisch staat gelijk aan jong, modern en rebels. De kunstenaars in deze beweging laten zich niet beperken door de traditionele kunstvormen als schilderijen en beeldhouwkunst. Ze toveren alles om tot kunst: gebruiksvoorwerpen, kleding, kamerschermen en zelfs speelgoed.

Activiteit voor families

Wie wil kennismaken met het futurisme, kan zich melden voor een blind date met een kunstwerk via deze link. Deelnemers ontvangen een envelop met spannende opdrachten om het kunstwerk beter te leren kennen én gaan zelf aan de slag als een echte futurist. Zodra het museum weer open is, kan iedereen het kunstwerk in het echt komen ontdekken.

Love is in the Art

Kröller-Müller
Giacomo Balla, Sculptural Construction of Noise and Speed

De vaste rubriek Love is in the Art op Instagram en Facebook staat tijdens de Nationale Museumweek ook helemaal in het teken van het futurisme. Wie was Giacomo Balla? Waar ging zijn hart sneller van kloppen? Volg het museum op Instagram en Facebook voor het antwoord.

Thuis in kunst

Omdat een museum bezoeken nog niet mogelijk is, heeft het Kröller-Müller een groot aantal activiteiten online gezet om thuis kunt doen. Tijdens de Museumweek komt een uitdagende nieuwe activiteit online om samen met een huisgenoot geluiden te vangen. Ontdek deze vrolijke activiteit op de pagina Thuis in kunst.

Gouden pronkstuk

Giacomo Balla is één van de voormannen van het futurisme. Hij geeft zijn succesvolle carrière als schilder op en stort zich op de futuristische vormgeving van het dagelijks leven. Balla wil in zijn kunstwerken beweging, snelheid en dynamiek weergeven. Op dit kamerscherm verbeeldt hij een brullende automobiel die door een landschap rijdt. Ontdek het pronkstuk op www.museum.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden