Vier Pasen op verschillende manieren met Focus Filmtheater

Foto: Focus Filmtheater

Met Focus Filmtheater Arnhem kom je het Paasweekend wel door. De programmeurs geven de beste Paas-filmtips voor thuis en voor iedereen die inmiddels wel uitgekeken is op de geijkte wandelroutes is er de Focus Audrey Hepburn wandeling met bijbehorende podcast.

Ook bij de Take Away van Focus zijn Paas-ontbijtboxen te bestellen. Fijne Paasdagen. Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie.

Arnhemmer Audrey Hepburn

Ter ere van de bijzondere actrice (en Arnhemmer) Audrey Hepburn, maakte Focus Filmtheater een speciale Audrey Hepburn wandelroute door Arnhem met bijbehorende podcast. Met haar hertenogen en frêle gestalte was Audrey Hepburn een van de mooiste filmsterren aller tijden. De actrice speelde in filmklassiekers als Sabrina (1954), Breakfast at Tiffany’s (1961) en My Fair Lady (1964) en won voor haar eerste hoofdrol in Roman Holiday (1953) een Oscar. Wie een beetje thuis is in de geschiedenis van Arnhem weet dat de op 4 mei 1929 in Brussel geboren Hepburn haar oorlogsjaren doorbracht in Arnhem en Velp.

Wandeling met podcast

De Focus Audrey Hepburn wandeling start op het Audrey Hepburnplein en brengt je in ongeveer 7,3 km langs een aantal belangrijke plekken in Arnhem die een rol hebben gespeeld in het leven van de actrice en in de geschiedenis van Focus Filmtheater. Luister tijdens het wandelen (of erna) naar de Audrey Hepburn Podcast A Face Like Mine, waarin Focus-programmeur Kim van der Werff je alles vertelt over haar favoriete Audrey Hepburn-films. De wandelroutekaart is gratis verkrijgbaar bij de Take Away van Focus, geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 15.00 uur.
Meer informatie: https://bit.ly/AudreyHepburnFocus.

Paas-filmtips voor thuis

Focus
Camino

Films kijken op het grote witte doek is voorlopig niet mogelijk, maar gelukkig is er online veel moois te zien. Onder de naam Focus Thuisbezorgd geven de programmeurs van Focus regelmatig filmtips uit het online aanbod. De Paaseditie met tips voor het Paasweekend staat nu online. Programmeur Kim van der Werff noemt onder andere de documentaire De Matthäus Missie – Reinbert de Leeuw (NPO), het messcherpe en hilarische Monty Phyton’s Life of Brian (Netflix) en de oogverblindend mooi vormgegeven serie The New Pope van Paolo Sorrentino (Netflix). Daarnaast tipt ze twee films op Picl, de online filmzaal van Focus: het meeslepende Camino over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella en de tragikomische film De vogelwachter met Freek de Jonge. Alle Paasfilmtips zijn hier te vinden: https://bit.ly/cinemalockdownfocus. Meer kijken? Via Picl zijn veel van de nieuwste Focus-films (tegen betaling) thuis te zien. Gewoon via je tv, tablet of telefoon. Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt bovendien het filmtheater. Meer informatie: http://bit.ly/onlinezaalfocus.

Take AwayFocus en paastulband

De Take Away van Focus | Eten + Drinken is van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 15.00 uur geopend. Kom langs voor goede koffie, een warm soepje of iets lekkers. Speciaal voor het Paasweekend bakken de koks een lekkere Paastulband, met gemende noten, chocolade en perzik. Alleen dit weekend verkrijgbaar.

Paasbox

Daarnaast is tot en met donderdag 1 april de Focus Paasbox te bestellen. Een heerlijke ontbijtbox met croissants, paasstol, scones met jam, koffiegranola met yoghurt, carrotcake, broodjes met huisgemaakte eiersalade en meer. Ook aan de kinderen is gedacht; voor hen is er een speciale kids-variant met onder meer een pannenkoek, croissant, briochebol, yoghurt en allerlei belegsoorten. Een goed begin van je eerste of tweede Paasdag. Meer informatie: https://bit.ly/PaasboxFocus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden