Nieuwe prijs voor podiumpoëzie: de Johnny

Foto: Prijs de Poëzie

Er komt een nieuwe prijs voor podiumpoëzie, De Johnny. Op 12 november, de geboortedag van Johnny van Doorn* (1944-1991), wordt de prijs voor de eerste keer uitgereikt aan een dichter, woord- of podiumkunstenaar die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan de receptie van poëzie in het Nederlandse taalgebied.

De Johnny is een initiatief van de Arnhemse Stichting voor Poëzie en het Gesproken Woord. Prijs de Poëzie, onderdeel van de Poëzieclub, is verantwoordelijk voor de organisatie van de prijs (www.prijsdepoezie.nl).

Johnny van Doorntrofee

Stichting voor Poëzie en het Gesproken Woord wil de winnaar naast een geldbedrag ook een blijvende herinnering meegeven, de Johnny van Doorntrofee. Daarvoor voert zij op het platform Voor de Kunst een crowdfunding-actie. Met de opbrengst van deze actie kan aan een kunstenaar opdracht gegeven worden voor het ontwerp en de productie van de trofee.
Ga naar https://www.voordekunst.nl/projecten/10820-johnny-van-doorn-prijs en steun hun actie voor meer erkenning van podiumpoëzie.
Donateurs krijgen voor hun bijdrage een leuke attentie.

*Johnny van Doorn werd geboren in Beekbergen en groeide op in Arnhem. Vanwege de Slag om Arnhem waren zijn ouders naar Beekbergen uitgeweken. Hij had een Nederlandse vader en een Duitse moeder. Hij stond bekend om zijn oerdicht: een gedicht terugbrengend naar de oorsprong, namelijk harde geluiden die geenszins meer op woorden lijken. Bron: Wikipedia.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden