Aandacht voor voorleesplezier tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto: Bibliotheek Gelderand Midden

Van 20 tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze jaarlijkse campagne staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Door de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas geen activiteiten organiseren. Maar we hebben genoeg leuke dingen die je thuis kunt doen samen met de kinderen!

Ken jij Coco kan het! al?

Het Prentenboek van het Jaar 2021 gaat over vogeltje Coco. Het is tijd voor Coco om haar vleugels uit te slaan, maar dat is hartstikke spannend! Coco durft niet. Gaat het haar toch lukken om te vliegen? Bekijk hier de video. Joke leest het boek voor. Wil jij zelf ook het boek voorlezen? Bekijk dan hier de handleiding hoe jij dit thuis of op de kinderopvang kunt doen.

Coco kan het! is prentenboek van het jaar 2021

In dit prachtige prentenboek komt Coco erachter dat ze meer kan dan ze denkt. Danstrainer Noura Rezgui gaat op een creatieve en verrassende manier aan de slag met het boek ‘Coco kan het’. Dans mee met Noura. Bekijk hier de handleiding!

Kijk naar de video Coco kan het.

Meer weten: kijk op Rozet/voorleesdagen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden