Vier wisselende dirigenten bij Orkest de Ereprijs

Arne Visser
Foto: Vargafoto

In de eerste helft van 2021 zullen vier wisselende dirigenten voor Orkest de Ereprijs staan. Het orkest is erg blij met dit viertal en kijkt uit naar hun komst.

Welkom Gregory Charette, Fie Schouten, Arne Visser en Tjeerd Barkmeijer.

Eerste project van 2021

Tubaïst en dirigent Arne Visser speelt met veel plezier tuba en euphonium bij de Neo-fanfare 9×13 en symfonieorkest Pynarello en remplaçeerde bij onder andere het Balletorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Als docent en dirigent is hij actief op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ook dirigeerde hij het Nederlands Blazers Ensemble tijdens de Componistenwedstrijd/ het Nieuwjaarsconcert in 2019 en 2020 en is vaste dirigent bij het Bataafs Symfonie Orkest, het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius en bij het Nationaal Project Orkest.
Visser dirigeert het eerste project van 2021. Tijdens ChoCo worden jonge componisten, choreografen en dansers van ArtEZ samengebracht met de ereprijs. Hiernaast dirigeert hij een deel van het Compositieproject voor middelbare scholieren. Ook dirigeert Arne de ereprijs tijdens Aardlek #1, de eerste Aardlek in nieuwe stijl, op 14 februari in het CODA Museum.

orkest de ereprijsBij Arnhemse Uitnacht

Gregory Charette is een dirigent en programmeur met een diepe toewijding aan de uitvoering en promotie van nieuwe muziek. Momenteel is hij muzikaal leider van Oerknal, een collectief voor hedendaagse muziek dat zich toelegt op het opnieuw vormgeven en nieuw leven inblazen van de concertervaring. Hij maakte zijn debuut bij het ASKO | Schönberg Ensemble tijdens het openingsconcert van het Gaudeamus Festival 2012.
Gregory zal de ereprijs in de eerste helft van 2021 dirigeren bij de Arnhemse Uitnacht en tijdens ArtEZ meets Ereprijs, een project van ArtEZ en de ereprijs waarbij jonge, veelbelovende componisten van verschillende compositieopleidingen gloednieuwe werken schrijven.

Compositieprojectorkest de ereprijs

Tjeerd Barkmeijer studeerde in 2019 cum laude af aan de gerenommeerde master orkestdirectie van het Royal Northern College of Music in Manchester (VK), waar hij les kreeg van Clark Rundell en Mark Heron. Hij dirigeerde verscheidene professionele symfonieorkesten met als absolute hoogtepunt zijn debuut met het BBC Philharmonic Orchestra.
Tjeerd zal tijdens de eerste helft van 2021 een deel van het Compositieproject op middelbare scholen op zich nemen. Ook zal hij het orkest dirigeren tijdens Aardlek #2 van 2021, op 25 april in het CODA Museum.

orkest de ereprijsSpecialiste in nieuwe muziek

Fie Schouten is te horen in vele verschillende formaties op podia en festivals wereldwijd. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten. Als specialiste in nieuwe muziek treedt zij veelvuldig op als soliste en in kamermuziekformaties. Fie is hoofdvakdocent basklarinet aan het Prins Claus Conservatorium Groningen en dirigeert het conservatoriumensemble voor hedendaagse muziek.
In 2021 zal Fie bij de ereprijs een deel van het Compositieproject op middelbare scholen begeleiden en zal ze het Orkest dirigeren tijdens het project van de Ereprijs en Opleiding Docent Muziek (ArtEZ).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden