Watermuseum ook in 2021 weer officieel kidsproof

Foto: Het Nederlands Watermuseum

Maandag 16 november jongstleden vond het tweede deel van de Museumkids Awards plaats. Welk museum zou hét Kidsproof museum 2021 worden?

En welke andere worden kidsproof?

Winnaar 2021

Het was een feestelijk moment voor de vele musea die zich inspannen voor het jonge publiek. Want een sterkere binding met museale collecties start telkens weer bij de jeugd. Dit jaar was de bekendmaking van de Kidsproof musea en de landelijke winnaar online. Om kidsproof te worden heeft een museum minimaal zestig inspecties van kinderen en een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger nodig. In 2019 behaalden zestig musea dit criterium. En NEMO is met een 8,9 door de museuminspecteurs verkozen tot hét Kidsproof museum van het jaar 2020.
Het Nederlands Watermuseum mag zich ook in 2021 net als voorgaande jaren Kidsproof museum noemen. Het is een van de slechts tweeënvijftig in Nederland die zich zo mogen noemen. Museum Helmond ging dit jaar  er vandoor met de titel hét Kidsproof museum 2021 van Nederland.

Kidsproof musea 2022

De wedstrijd rond de Museumkids Awards 2022 is in volle gang. Wie worden de meest kidsproof musea van Nederland en de Museuminspecteur van het jaar?
Het wedstrijdjaar is opgesplitst in vier perioden. In elke periode kiest de jury uit de museuminspecties één museuminspecteur. De 4 museuminspecteurs die de jury heeft gekozen komen samen met de inspecteur met het hoogst aantal punten in de top vijf. Uit deze vijf wordt tijdens de Museumkids Awards 2022 in november 2021 de Museuminspecteur van het Jaar bekendgemaakt. Wil je alles weten over de wedstrijdperiodes en de spelregels? Kijk dan hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden