Lezing Beelden van binnen naar buiten in het Kröller-Müller

Foto: Kröller-Müller Museum

Op zondag 27 september geeft kunsthistoricus Gees-Ineke Smit de lezing Beelden van binnen naar buiten. Zij vertelt  over het ontstaan van de beeldenverzameling en de geschiedenis van de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

Bram Hammacher komt tien jaar na het overlijden van Helene Kröller-Müller in dienst van het museum. In 1948 wordt hij directeur. Hammacher kiest al snel voor een nieuwe koers. Hij wil de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst op internationaal niveau in beeld brengen.
Met zijn nieuwe beeldenzaal en vooral bij het verwezenlijken van zijn grote droom, een beeldentuin, sluit Bram Hammacher weer aan bij de ideeën van Helene. Hij brengt een unieke relatie tot stand tussen kunst en natuur.

Over de spreker

Drs Gees-Ineke Smit ging na de kunstacademie kunstgeschiedenis studeren. Deze achtergrond vormde een goede basis voor het uitoefenen van diverse functies in haar werk. Maar het vertellen over de kunst en haar geschiedenis bleef al die tijd haar grote passie.

Praktische informatie

Er zijn twee lezingen op  zondag 27 september van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. De lezing vindt plaats in de ruime Van der Leeuwzaal. In deze zaal geldt, net als in het museum, de anderhalvemetermaatregel, tenzij je tot één huishouden behoort. Het maximum aantal plaatsen is 85 per lezing.

Tickets

Een ticket voor deze lezing kost € 5 per persoon exclusief entree. Je koopt je ticket voor de lezing samen met je ticket voor museum. De starttijd op je ticket is het begin van de lezing. Na de lezing kun je het museum bezoeken. Er geldt geen eindtijd, je kunt dus na afloop van de lezing op je gemak genieten van het museum en de beeldentuin.
Reserveer je tickets hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden