Arnhems Klarinettenkoor treedt op in Dorpskerk Rheden

Foto: Arnhems Klarinettenkoor

Op zondagmiddag 27 september zal het Arnhems Klarinettenkoor optreden in de sfeervolle Dorpskerk in Rheden.

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een bijzonder muziekensemble.

Afgeleid van Clarinet Choirs

Zij spelen op allerlei verschillende instrumenten van de klarinetfamilie: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabas klarinet. De es klarinet is de kleinste en het hoogst klinkende van het stel, de bes klarinet is de ‘normale’ klarinet en de contrabas klarinet is de grootste en klinkt daarom het laagste. De naam Klarinettenkoor is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende Clarinet Choirs. Anders dan hier zijn ze daar gewend om instrumenten van één groep bij elkaar te zetten. Dan krijg je een koor van bijvoorbeeld klarinetten, een clarinet choir.

Optreden reserveren

Het repertoire van het AKK is zeer gevarieerd. Of het nu om klassieke muziek gaat, Klezmer muziek, tango’s van Piazolla of anderszins, met hun enthousiasme weten zij het publiek steeds weer te boeien en mee te nemen.
Het concert begint aan de Dorpsstraat 51 te Rheden op 27 september om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. In verband met de corona maatregelen raden wij je aan te reserveren. Dit kun je doen via www.dorpskerkrheden.nl of via [email protected]. De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen