September 1944 wandeling rondom kasteel Doorwerth

Foto: GLK

Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 en daarna is rond Kasteel Doorwerth en in de omgeving ook zwaar gevochten. Een kasteelgids loopt met de geïnteresseerden langs opmerkelijke plekken uit de strijd.

De gids vertelt het verhaal aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht in oude stijl. Je kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Kasteel DoorwerthRondleiding en/of kasteelbezoek

De duur van de rondleiding is ongeveer vijf kwartier. Ervoor of erna kan je op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken, mits je een tijdticket hebt gereserveerd.
De rondleidingen zijn op zondagen 6, 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober. De prijs is € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot en met achttien jaar (exclusief kasteelbezoek). Reserveren voor de begeleide wandeling is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth.
Het kasteelbezoek is gratis indien u beschikt over een museumkaart of donateurspas. De entreeprijs bedraagt € 11,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot en met achttien jaar. Let op. Je dient een tijdticket te reserveren en kunt dat doen via kasteelbezoek.

Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth is aan de Fonteinallee 2 in (6865 ND) Doorwerth. je rijdt over de A50 (Den Bosch – Arnhem) en neemt de afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel volg de borden naar kasteel Doorwerth.
Helaas is het kasteel niet bereikbaar per openbaar vervoer.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden