Stichting Unheard geeft aanstormend talent een podium

Foto: David Troeger

De Nederlandse muziekindustrie is hard geraakt door de coronacrisis. Releases werden uitgesteld en concerten en festivals afgeblazen.

Dit maatschappelijke issue gaat Stichting un(heard). aan het hart. Daarom startte zij eerder dit jaar met een initiatief om aanstormend talent een podium te bieden.

Iedere vrijdagavond

Op 3 juli presenteerde stichting (un)heard., supported door bunq, de single ‘Als de lucht weer blauw kleurt’. Op de single horen we de vocals van nieuwe talenten KOOSJE, Marle Thomson, LÉVI en Jessy Yasmeen en van zangeressen DO, Lisa Loïs, Jennie Lena en Numidia.  Samen met een team van professionals helpt (un)heard. unieke talenten een compleet concept rondom hun eigen werk op te zetten, inclusief een zakelijke en creatieve strategie. Voor aartiestenDO, Jennie Lena, Lisa Loïs en Numidia reden om de stichting te ondersteunen. “In de huidige markt lijkt kwantiteit meer aan de orde dan kwaliteit. Eigenheid is zo belangrijk. Ik vind het fantastisch dat (un)heard. er is om die ruimte te bieden aan talenten. Daar wil ik me voor inzetten,” licht DO toe.
Iedere vrijdagavond wordt er een mini concert gegeven. Aanstaande vrijdag is dat met Deep Dutch. Dat zijn drie vrienden, woonachtig in Arnhem, die samen één muzikale passie hebben. Een DJ, een toetsenist en een saxofonist produceren hun eigen Deep House & Tech House muziek.

Niet binnen gevestigde genres

(un)heard. richt zich met name op artiesten die niet binnen de gevestigde genres vallen en afwijken van de norm, door hen een podium te bieden alsook algemene ondersteuning op diverse gebieden, zodat zij kunnen concurreren op de huidige markt. De eerste talenten die aangesloten zijn bij (un)heard. zijn: KOOSJE, Marle Thomson, LÉVI, Jessy Yasmeen. Zij zijn te horen op Als de lucht weer blauw kleurt, naast de vier reeds gevestigde zangeressen. Naast het begeleiden van zangtalent, zal de stichting samen met de succesvolle DJ Lady Bee ook een plek bieden aan DJ talent, waaronder Deep Dutch.

Niet tegenover, maar naast elkaar staan

Nog geen week na de oprichting van (un)heard. kwam de wereld tot stilstand door het coronavirus. De ontwikkelingen die volgden hadden ook groot effect op de culturele sector. Releases werden uitgesteld, concerten en festivals afgeblazen, dus ook een door de stichting gepland benefietconcert. Oprichter Justin weigerde echter stil te blijven zitten en kwam op het idee om een single uit te brengen. Daarop zouden gevestigde artiesten als DO, Lisa Loïs, Jennie Lena en Numidia de handen ineen zouden slaan met (un)heard. talenten KOOSJE, Marle Thompson, LÉVI en Jessy Yasmeen, om zo het idee achter (un)heard. in de praktijk te brengen. “De single Als de lucht weer blauw kleurt is gemaakt met het doel een nummer te creëren waarbij een aantal top vocalisten uit uiteenlopende genres samen komen. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we laten zien dat we niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar,” aldus Justin.
Als de lucht weer blauw kleurt. Dit nummer is inmiddels al meer dan 30.000 keer gestreamd via Spotify en de videoclip is ruim 45.000 keer bekeken.

Mini-concerten supported by bunq

Het initiatief van (un)heard. wordt gesteund door de digitale bank bunq. CEO Ali Niknam: “bunq hecht grote waarde aan individuele onafhankelijkheid en keuzevrijheid. Daarom willen we de artiesten van (un)heard. juist in deze tijd graag extra hulp aanbieden, zowel met een directe financiële bijdrage als via ons nieuwe Common Goals crowdfunding initiatief.” Nu alle evenementen tot nader order zijn stopgezet en artiesten zonder inkomsten zitten, houdt (un)heard. samen met bunq een reeks mini-concerten. Deze concerten zijn vanaf 10 juli negen weken lang iedere vrijdag als stream te bekijken op het YouTube kanaal van bunq en de artiesten zelf. Justin: “Tijdens de mini-concerten wordt duidelijk wat het unieke geluid is van iedere artiest. bunq en (un)heard. zijn een voor de hand liggende match. We willen beiden een verandering teweegbrengen in een soms vastgeroeste sector.”

Openingsfoto: De Arnhemse band Deep Dutch met hun producer. Foto: David Troeger.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden