Zomeravonden in Nederlands Openluchtmuseum

Foto: wikimedia.org

Het Nederlands Openluchtmuseum viert de zomer. Van zaterdag 1 tot en met zondag 16 augustus is het museum, voor het eerst in zijn bestaan, iedere avond open tot 22.00 uur.

Met een feestelijk programma voor jong en oud. Er is muziek, film, (silent) disco, straatleven, leuke activiteiten voor kinderen, medewerkers die ambachten presenteren en natuurlijk lekker eten en drinken uit alle windstreken bereid en geserveerd vanuit authentieke foodtrucks. Beleef de zomer en ontmoet elkaar in het Openluchtmuseum.

Wat is er te doen? Het programma

Het hoofdprogramma van Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum speelt zich af op twee pleinen. Dat zijn het Zaanse Plein en het Picknickplein. Op het Zaanse Plein staat nostalgisch, oud-Hollands entertainment centraal. Met optredens van onder meer Kok de Koning (Amsterdamse volksliederen en zeemanszang), the Bronco Brothers (van swingende jazz tot pop van alle tijden en van reggae tot rock en roll) en historische goochelaar Janse Heijn. Voor de kleintjes is er onder andere een authentiek Hollandse draaimolen.
Ook het eten op en om het Zaanse Plein is oer-Hollands. Daar kun je onder andere van poffertjes en friet uit de Frietbakkerij genieten. Ook is er en een haringkar.
Het Picknickplein is deze periode geheel in multiculturele sfeer. Er zijn optredens van onder meer Rami Mershed en de Trekvogels (Arabische muziek), Sparkles en Stars en Beats on Wheels (DJ). Op dit plein serveert het musuem tijdens zijn Zomeravonden de wereldkeuken, van Indian Street food tot Mexicaanse barbecue.
Op beide pleinen is een Silent Disco waar je kunt dansen tot zonsondergang.Openlucht Museum

Kinderbioscoop

In Loods Goes, in samenwerking met Focus Filmtheater Junior, is tijdens de Zomeravonden een kinderbioscoop ingericht waar iedere avond twee films worden getoond. Dat zijn:

  • 17.00 uur: Pluk van de Petteflet (2004, Ben Sombogaart en Pieter van Rijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt)
  • 19.00 uur: Meester Kikker (2016, Anna van der Heide, naar het boek van Paul van Loon)

Deze films zijn gratis toegankelijk (met een geldig entreekaartje Zomeravonden in het Openluchtmuseum voor de desbetreffende avond.)

Praktische informatie

De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum vinden plaats van zaterdag 1 tot en met zondag 16 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur. Voor deze avonden geldt een speciaal tarief van € 10,- voor volwassenen (inclusief parkeren). Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar is een ticket € 5,- en tot en met drie jaar mag je gratis naar binnen.
Tickets voor Zomeravonden zijn alleen online te koop op de website (kies: tijdslot 16.00 uur). Voor houders van een Museumkaart of vipkaart van de BankGiro Loterij is de entree gratis, inclusief parkeerkaart (wel even een tijdslot boeken).
Bezoekers die al voor 16.00 uur in het museum zijn mogen natuurlijk de hele avond blijven. Zij hoeven geen apart ticket te kopen. De Zomeravonden vinden grotendeels plaats op twee pleinen, het Zaanse Plein en het Picknickplein. Daaromheen zijn de gebouwen open tot 22.00 uur. Dat zijn onder andere het Chinese restaurant, de Koopmanswoning, het Vissershuisje, de Scheepswerf en de Wasserij.
Ook kun je een kijkje nemen achter de schermen bij een molenaar en natuurlijk zijn de presentatoren aanwezig om het straatbeeld te verlevendigen. Kijk voor meer informatie op de speciale webpagina openluchtmuseum.nl/zomeravonden

Conform RIVM richtlijnen

Natuurlijk houdt het museum ook tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum rekening met de richtlijnen die het RIVM voorschrijft om besmetting met het Covid-19 virus te voorkomen. Op de website reserveer je een tijdslot (tijdslot: 16.00 uur) voor de hele avond. Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers per avond.
Bij de entree en op meerdere plekken in het museumpark staan zuilen met desinfecterende gel. Op sommige paden is eenrichtingsverkeer ingevoerd. Zo houden we het gezellig én veilig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen