Ronnie Weijers nieuwe directeur Airborne Museum

Foto: Airborne Musuem

Ronnie Weijers wordt door de raad van toezicht van Stichting Airborne Museum per 1 september benoemd tot directeur-bestuurder van het Airborne Museum.

Zijn enthousiasme voor de functie en zijn ervaring maken hem een geschikte kandidaat om zijn voorganger Sarah Heijse op te volgen. Weijers is momenteel werkzaam als Hoofd sector Publiek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Brede verantwoordelijkheden

Tussen 2003 en 2017 was hij werkzaam als Hoofd Financiën en als Projectleider Tentoonstellingen voor het Museum Catharijneconvent in Utrecht. In zijn functies heeft hij ervaring opgedaan met een breed spectrum van verantwoordelijkheden binnen het museale bedrijf. Dat waren zaken als bedrijfsvoering en financiën, het organiseren van uiteenlopende tentoonstellingen, vrijwilligerscoördinatie en het realiseren van fondsenwerving.

Defensie

Ronnie is tevens bekend met Defensie. Tijdens zijn diensttijd in 1993-1994 werd hij opgeleid tot onderofficier bij de verbindingsdienst. Hij werd uitgezonden voor de ECMM (de waarnemersmissie van de Europese Unie in het voormalige Joegoslavië), die onder andere moest toezien op de naleving van bestanden. Fred de Graaf, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Airborne Museum, is zeer ingenomen met deze benoeming. Daarbij tellen de ervaring van Weijers in eerdere functies binnen de museumwereld en Defensie. Ook zijn enthousiasme voor de functie en zijn ervaring maken hem een geschikte kandidaat om zijn voorganger Sarah Heijse op te volgen.

Over zijn benoeming

Ronnie Weijers: “Ik ben erg blij om voor dit prachtige museum te mogen gaan werken. Ik ben opgegroeid op de Veluwe, wij fietsten bijna ieder jaar op 21 september met mijn ouders naar de Ginkelse Heide om de parachutisten te zien. Het verhaal van de Slag om Arnhem is heroïsch en tragisch en een krachtig symbool voor de harde strijd die geleverd is voor onze bevrijding. Ik zie er naar uit om dit verhaal te mogen blijven vertellen.”
Sarah Heijse zal op 1 september in dienst treden als directeur-bestuurder van Cultuur Oost in Arnhem, de uitvoeringsorganisatie van de provincie Gelderland op het gebied van Kunst en Cultuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden