Landelijke uitbreiding voor ontmoetingsfestival Muziek bij de Buren

Foto: Robert Koekkoek

Muziek bij de Buren gaat toegankelijker worden en uitbreiden. Het festival gaat er voor zorgen dat elke stad of dorp zelf een eigen editie kan organiseren, met steun van de landelijke stichting.

Daar is geld voor nodig.

Steun door te stemmen

Met deze intentie doet Muziek bij de Buren mee aan de VOORbeeld-verkiezing 2020. Zo maakt het ontmoetingsfestival kans op het winnen van €81.200. Help de stichting door tot en met 30 juni te stemmen op Muziek bij de Buren via deze link.

Ontmoetingsfestival Muziek bij de Buren

Ieder jaar genieten meer dan veertigduizend bezoekers en meer dan tweeduizend muzikanten van de ontmoetingsfestivals. Bewoners toveren hun huiskamers om in een intiem concertpodium voor bijzondere optredens. Die zijn gratis te bezoeken. Het levert de huiskamereigenaren, bezoekers en muzikanten waardevolle ontmoetingen op. Muziek verbindt mensen van alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken. Kijk ook naar een video van Muziek bij de Buren.

Doorontwikkeling van digitaal platformMuziek bij de Buren

Dat succes verdient uitbreiding. Het prijzengeld investeert Muziek bij de Buren in de doorontwikkeling van een digitaal platform. Daarmee maakt de stichting het iedereen straks nog makkelijker om zelf een editie van het ontmoetingsfestival te organiseren. De organisatie zet in op praktische ondersteuning en communicatie. Daardoor bereikt Muziek bij de Buren nog meer mensen en kan de stichting meer energie steken in het coachen van vrijwilligers. Ook kan het ouderen en kwetsbare groepen bij betrekken. Deze nieuwe vorm van werken maakt het ook mogelijk om Muziek bij de Buren te organiseren in kleinere gemeenten die tot nu toe de financiële slagkracht misschien niet hadden.

Twee genomineerden voor finale op 8 oktober

Tijdens de openbare stemronde, die tot en met 30 juni loopt, kan iedereen met een LinkedIn- én Facebookprofiel stemmen op Muziek voor de Buren. Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020. Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale en ontvangt minimaal €15.000. Uit de top tien kiest de jury nog twee genomineerden voor de finale op 8 oktober. De winnaar ontvangt een bedrag van €81.200.

Initiatief van VOOR

De VOORbeeld-verkiezing is een initiatief van VOOR. Een werving- en selectieformule die de ambitie heeft om zaken doen en goed doen te combineren door tien procent van haar volledige omzet te doneren aan maatschappelijke projecten in de #VOORbeeld-verkiezing.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden