Old-School Arnhem wordt verlengd

Foto:

Old-School Arnhem wordt onderdeel van de landelijke Maatschappelijke Diensttijd (MDT). De overheid is zeer te spreken over het programma.

Met deze positieve beoordeling kan Old-School in de aankomende twee jaar 450 extra jongeren en 450 extra zorgvragers deel laten nemen aan het programma.

Vertrouwen voor de toekomst

De overheid is onder de indruk van wat het Old-School programma tot nu toe heeft bereikt en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Dat houdt in de vaardigheden die de jongeren er kunnen oefenen en de ontmoetingen die hierdoor ontstaan tussen jongeren en zorgvragers.

Wat is Old-School Arnhem?

Bij de Old-School oefenen jongeren (12-27 jaar) waardevolle innovatievaardigheden die ze kunnen inzetten voor hun eigen toekomst. Het oefenen van de skills doen ze door de levensverhalen van zorgvragers, vrijwilligers en andere jongeren te reconstrueren. Het programma verbindt zo jong en oud. Het programma maakte vanaf september 2018 al deel uit van de proeftuin voor de MDT van de overheid. Ook vindt sinds 2017 de variant Old-School Vreedenhoff plaats bij woonzorgcentrum Innoforte – locatie Vreedenhoff.

Samen aan de slag

HUMINT Solutions organiseert het programma in samenwerking met diverse partners, waaronder het Old-School jongerenpanel, Innoforte – locatie Vreedenhoff, Gemeente Arnhem, Rozet, Thomas a Kempis – het Arentheem College, het Rijn IJssel, GSG Guido Arnhem en Produs Praktijkschool. Wat deze tweede editie van Old-School Arnhem extra bijzonder maakt is dat er naast woonzorgcentrum Vreedenhoff nog twee Old-School locaties bijkomen: één in Arnhem-Zuid en één in Rozet. Ook kunnen deelnemers in gesprek gaan via het Old-School Online platform.

Wanneer gaat het van start?

Jongeren kunnen vanaf juni gaan deelnemen aan het Old-School programma. Dat kunnen ze als aanvulling op hun schoolprogramma maar ook op eigen initiatief, bijvoorbeeld in het weekend of in de (zomer)vakantie. Juist in deze lastige periode waarin het Corona-virus het contact tussen mensen lastig maakt, zal de ontmoeting tussen jong en oud extra waardevol zijn. Het team ziet er dan ook naar uit om aan de slag te gaan.
Meer informatie is te vinden op deze site.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden