Rik Masson is Nederlands kampioen Bloembinden

Foto: Aeres MBO Velp

Vrijdagavond 6 maart won Rik Masson de Skills Heroes wedstrijd Bloembinden in Leeuwarden. Rik, student van Aeres MBO Velp, piekte op het juiste moment.

De school uit Velp is ongelofelijk trots op hun creatieve student.

Deze keer goud

Vrijdagavond werd de winnaar van de Skills Heroes wedstrijd bekend gemaakt. Rik kon het amper geloven toen hij zijn naam zag verschijnen bij de gouden medaille. Tijdens de kwalificatiewedstrijd in januari ging Silke Schoenaker er met de eerste plaats vandoor. Nu waren de rollen omgedraaid. Rik, student van Aeres MBO Velp, piekte op het juiste moment.
“Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan. Ik ben er trots op dat dit mij nu goud heeft opgeleverd. Waarschijnlijk kan ik door naar het EK in Graz. Hoe gaaf is dat,” aldus Masson.

Zes opdrachten

In de drie finaledagen maakten de acht finalisten zes opdrachten. Dat waren een plantenarrangement, een showbloemwerk op zwarte oase ondergrond, een bruidsboeket, een haar-decoratie én twee verrassingsopdrachten. De haar-decoratie maakten ze voor een model, wiens haar gekapt was door de finalisten van de kappersopleiding. Rik leek net een kapper, hoe hij te werk ging. Hij bracht de met bloemwerk opgemaakte haarspeld, in stijl van het kapsel, bij het model aan. Dat was nog best een tijdrovend klusje. Maar het zag er fantastisch uit en was heel goed gelukt. Daarna maakten de finalisten van de fotografie-opleiding een foto van het eindresultaat.

Beste vakman Bloembinden en TeamNL

Deze titel is een jaar lang van de Nederlands kampioen Rik Masson. Maar liefst 49 vakkampioenen werden gehuldigd in WTC Expo in Leeuwarden. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan EuroSkills. Dat is het EK voor beroepen dat van 16 tot en met 20 september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. Op vrijdag 10 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt door Skills Nederland.

Aeres en Skills

Rik is de derde Nederlands kampioen Bloembinden in vijf jaar die Aeres MBO Velp heeft opgeleid. De Gelderse school is actief bij vakwedstrijden. Aeres vindt het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen. Vorig jaar werd Joëlle Weening (toen ook student van Aeres Velp) Nederlands kampioen Etaleur. Zij werd in Rusland op de WorldSkills zelfs zesde van de wereld.

Informatieavond donderdag 12 maart

Aankomende donderdag 12 maart is er een informatieavond bij Aeres MBO Velp aan de Pinkenbergseweg 5f. Daar kunnen studenten en docenten alles over de groene en creatieve opleidingen vertellen.
Je bent welkom tussen van 17.00-20.00 uur.
Het mail adres is [email protected]. Je kunt ook bellen: 088 – 020 5200.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden