Els Launspach vertelt over Shakespeare in Lunchlezing

Foto: Els Launspach

Laat je inspireren tijdens de lunch. Tijdens een lunchlezing in Musis word je bijgepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. Op dinsdag 18 februari gaat het over Shakespeare.

De voorafgaande lunch is inbegrepen.

Kenmerken van Elizabethaanse toneel

Waarom zijn de stukken van Shakespeare wereldwijd nog steeds een bron van inspiratie? Els Launspach doceert Griekse tragedie en Shakespeare aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij vertelt over de geheimen van Shakespeare. Niet alleen zijn succes (en dat van zijn collega-schrijvers), maar ook zijn biografie. De historische achtergrond en de specifieke kenmerken van het Elizabethaanse toneel. En natuurlijk raadselachtige kwesties van Shakespeare’s eigen leven, waarover men vandaag de dag nog van mening verschilt.

Elke laatste dinsdag van de maand

In samenwerking met De Culturele Onderneming is er een Lunchlezing elke laatste dinsdag van de maand tot en met maart van 12.00 tot 13.30 uur. Die vindt plaats bij Musis Stadstheater in de Balkonzaal (Velperbinnensingel 15). De toegang is €10,00. Je kunt kaarten bestellen online of bel 026-4437343.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden