De Bluesbreakers in café Atlanta

Foto: BluesBreakers

De Nederlandse bluesband de BluesBreakers bestaat twintig jaar. Ze treden op 9 februari op in Café Atlanta. Een avond waarna je gegarandeerd met een goed gevoel naar huis gaat.

De BluesBreakers werden in 1995 opgericht door één van Nederlands bluesmannen van het eerste uur, Dik Korving (gitaar en zang). De band is eigenlijk een doorstart van de White Bluesband, die al vanaf de jaren ’70 de bluespodia in Europa onveilig maakte. De band bracht in de loop der jaren vijf albums uit. Waar de meeste bluesbands in Nederland zich tegenwoordig op de bluesrock richten, houden de BluesBreakers het op traditionele blues, maar dan wel in al zijn vele facetten en stijlen.

Nederlandse Blues top 100

Sinds de introductie van de Nederlandse Blues top 100 aller tijden in 2015 staan de BluesBreakers ieder jaar met meerdere nummers in de lijst. De band’s uitvoering van Mercury Blues is steevast in de top vijf.
De bezetting van de BluesBreakers is als volgt: Dik Korving – Guitar and vocals; Reinhard Sämisch – Harmonica; Eerde Kalsbeek – Drums; Ernst Wernicke – Bass and vocals; en Francesco Frentrop – Keyboards and vocals.

Entertainment

Het gaat uiteindelijk bij bluesmuziek om entertainment. Mensen gaan met een goed gevoel naar huis gaan na een avondje BluesBreakers. Mede daarom zijn de BluesBreakers ook buiten Nederland een succes en speelt de band door heel Europa.

Plezier beleven

Bij een live show laat de band met het grootste gemak de ene stijl na de andere de revue laat passeren. Dit heeft als voordeel dat ook mensen die niet volledig blues-minded zijn (ze bestaan!) plezier beleven aan de optredens.

Op 9 februari spelen de BluesBreakers in Café Atlanta, Staringplein 40 (schuin tegenover bouwspeelplaats de Leuke Linde in Klarendal).
Aanvang is 18.00 uur en de toegang is gratis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden