Ontdek je familiegeschiedenis in Rozet

Foto: Rozet

Altijd al meer willen weten over je voorouders? In het familieloket van Erfgoedcentrum Rozet helpen ze je op weg met onderzoek naar de geschiedenis van je familie.

Rozet staat vanaf 5 februari tot en met 5 april in het teken van generaties. Met een tentoonstelling en diverse activiteiten brengt Rozet verschillende generaties samen. Ze delen verhalen, leren van elkaar en inspireren elkaar. Verschillende fotografen en kunstenaars exposeren in de kaders langs de trappen in Rozet. Ze hebben zich allemaal laten inspireren door mensen van diverse leeftijd en uit meerdere generaties.

Bezoek het familieloket

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van jouw familie? Kom dan naar het familieloket in Erfgoedcentrum Rozet. Je wordt geholpen op weg. Zelfs met weinig informatie, zoals een trouwboekje, een oude foto met naam en datum of een overlijdensbericht, kun je een onderzoek starten. Specialisten van Erfgoedcentrum Rozet helpen je graag. Hoe zoek je online? Wat vind je in onze collectie? Waarvoor kun je terecht bij een archief?

Langskomen?

Als je langskomt neem dan minimaal een naam en huwelijks- of sterfdatum mee van één van je (groot)ouders. Het Erfgoedcentrum bevindt zich op verdieping -1 in Rozet aan  de Kortestraat 16.
Het familieloket is op de volgende tijden geopend:

-Iedere zaterdag 10.00-13.00 uur (8 februari tot en met 28 maart)
-Iedere woensdag 14.00-17.00 uur (5 februari tot en met 25 maart)
-Zondag 8 maart: 14.00-16.00 uur
-Zondag 15 maart: 14.00-16.00 uur

Arnhem vertelt, de podcast

Het familieloket van Rozet verzamelt samen met de pop-up fotostudio verhalen van Arnhemmers. Rozet is op zoek naar mensen met een mooi (familie)verhaal die ze met de stad willen delen. Wat wil jij doorgeven aan volgende generaties? Geef je op bij het familieloket ([email protected]) en ze benaderen je voor een afspraak.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden