Derde editie Arnhemse Uitnacht in Musis en binnenstad

Fotografie door STEF
Foto: Stef van Oosterhout

De derde editie van de Arnhemse Uitnacht viert op vrijdag 24 januari kunst en cultuur in zijn volle glorie. In de binnenstad van Arnhem zijn op zestien verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien.

In zestien horecazaken is er een Uitmenu en zijn er diverse optredens. De Arnhemse Uitnacht begint om 18.30 uur met een prikkelende opening in Musis waar ook de Cultuurprijs Arnhem wordt uitgereikt. Vervolgens start het programma dat tot de volgende ochtend duurt.

Openingsact en uitreiking Cultuurprijs

De aftrap van de Arnhemse Uitnacht vindt dit jaar plaats in Musis. Iedereen is welkom bij de bijzondere opening onder leiding van danser en choreograaf Ruben Chi. Sport en urban dance komen samen in een spannende act. Na de aftrap volgt de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem. Louise te Poele, winnaar van deze stimuleringsprijs in 2019, lauwert één van de genomineerden: Arnhemse Meisjes, Lavalu of Mr. Weazly.

Dan naar het Festivalhart

Na de opening barst het programma los. Wie bij de opening in Musis is, kan daar blijven voor de rollerdisco of de Weense wals. Bezoekers van de opening worden onder muzikale begeleiding naar het Festivalhart gebracht. In de binnenstad barst het gevarieerde en diverse programma van de Arnhemse Uitnacht dan echt los.

Festivalhart achter het Feestaardvarken

Het Festivalhart bevindt zich in het Bartokpark achter de mascotte van de Arnhemse Uitnacht, het Feestaardvarken. In het kunstwerk Construction Sight is een bijzondere programmering in samenwerking met de Nijmeegse Kunstnacht met onder andere Hannah Goedhart en Jesse Laport. Kunstenares Angela Visser zal de gebouwen rondom het hart voorzien van bijzondere projecties. Er is informatie te vinden over de gehele Uitnacht. Je kunt ook bij een warm vuurtje genieten van glühwein en warme chocolademelk van de horeca van Theater aan de Rijn.

Arnhemse Hotelnacht

Wat is er nu leuker om kunst en cultuur met een Hotelnacht te combineren? Bij deze derde editie van de Arnhemse Uitnacht kunnen bezoekers voor een hele vriendelijke prijs blijven overnachten in één van de mooie Arnhemse hotels. Het publiek kan tot in de late uurtjes van het volle programma genieten en is binnen no time ‘thuis’. De tarieven zijn aantrekkelijk en tevens ontvangt men het mooie ‘time to momo Arnhem-boekje’. Deelnemende hotels op loopafstand van de binnenstad zijn Hotel Haarhuis, Holiday Inn Express en Rijnhotel en het tijdelijke Hotel Rozet. Wat verder weg, maar prima bereikbaar met een taxi, zijn Hotel Bilderberg, Hotel Papendal, Groot Warnsborn en Van der Valk hotel.

14 uur later: Morning Raven

Wie bij het vroege ontbijt in een hotel of ‘thuis’ nog niet genoeg heeft van alle kunst en cultuur is er een goede traditie. De Arnhemse Uitnacht sluit om 09.00 uur af met een Morning Rave in Theater aan de Rijn. De Nieuwe Oost en Ruben Chi verzorgen met en aantal dansers de beste tunes en groovende vibes. En met Ruben Chi is de cirkel rond. Met zijn act opent hij de Arnhemse Uitnacht.

Het volledige programma van de Arnhemse Uitnacht is online hier te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden