Vrijdag Arnhemse Uitnacht met gratis kunst en cultuur

Foto: Arnhemse Uitnacht

Tijdens de Arnhemse Uitnacht op 24 januari opent Musis haar deuren met een speciaal programma. De officiële opening van deze avond begint met het openings’bal’ om 19.30 uur.

De entree is de hele avond gratis. Wie neem jij mee?

Bijzondere opening

De aftrap van de Uitnacht vindt dit jaar plaats in Musis. Kom kijken naar deze bijzondere opening onder leiding van danser en choreograaf Ruben Chi, waarbij sport en urbandance met elkaar verbonden worden.
De Arnhemse Uitnacht trapt het Nationaal Theater Weekend af van 24 tot en met 26 januari.

Wat is er verder?

Zin in een avondje rollerdisco met liveband Groove Society? Of het volgen van een workshop Wals om vervolgens te zwieren en zwaaien onder leiding van Het Gelders Orkest? Je kunt ook mee gaan naar Woodland, een theatrale/filmische ervaring van DeJong en DeWitte met het bos in de hoofdrol. Ook is er een muzikale reis met Eef van Breen. Dit en nog meer tijdens de Arnhemse Uitnacht in Musis.

That’s how we roll

De Parkzaal wordt na de opening omgetoverd tot een rollerdisco! Neem je eigen rolschaatsen mee of leen ter plekke een paar. Rol de dansvloer op waar liveband Groove Society en dj swingende disco, funk en soul spelen. Kun je eerst nog wat oefening gebruiken? Er is een workshop onder professionele begeleiding van SkateDance.
Groove Society bestaat uit negen doorgewinterde muzikanten en heeft een repertoire van dansbare wereldhits van de 70’s tot nu. Van Bruno Mars, Michael Jackson, Prince, Earth, Wind & Fire, Diana Ross, Chaka Khan en nog veel meer.

Zwieren en zwaaien

In de klassieke Muzenzaal kun je onder begeleiding van strijkers van Het Gelders Orkest gaan zwieren en zwaaien. Met andere woorden, het is tijd om te walsen. Krijg door middel van korte workshops de beginselen van de Engelse en Weense Wals snel onder de knie.

Expositie ‘Strandbroeders’

Ga mee naar het strand van Ghana met  Mirthe Dokter, Arnhemse beeldend kunstenaar en muziektheatermaker. Zij toont in een expositie van tekeningen, foto’s, overheadprojecties en filmbeelden het verhaal van een Ghanees zeeschildpaddenconservatieteam dat zij afgelopen twee jaar volgde in West-Afrika. Exclusief op de Arnhemse Uitnacht deelt zij haar verzamelde materiaal: een reisverslag over doorzettingsvermogen, klimaatveranderingen en de kracht van een zeeschildpad. 

WoodLand

Welkom in WoodLand. Waar de bomen het tempo bepalen, waar het licht richting geeft aan je bestaan en de kans op overleven bepaald wordt door onderlinge samenhang. ‘WoodLand’ is van DeJong en DeWitte. Het is een theatrale en filmische ervaring, met het bos in de hoofdrol. In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen. Een voorproefje van het nieuwe project dat na de zomer gaat plaatsvinden in Sonsbeek.

Walk of Doubts Muziekwandeling

Maak een muzikale wandeling onder begeleiding van Eef van Breen. Word meegenomen in een nieuwe muzikale reis door onder andere het Musispark en meer. Neem in ieder geval je telefoon mee, Eef van Breen zorgt voor de rest.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden