De perfecte stem voor barokmuziek op 3 november in Musis

Foto: Barbara Kozelj HetGeldersOrkest

Op zondag 3 november brengen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten een intiem concert met Barbara Kozelj. Onder leiding van Bojan Cicic zingt de mezzosopraan de mooiste opera aria’s van grootmeesters Vivaldi en Händel.

Kozelj heeft de perfect volmaakte stem waarmee ze de muziek uit de baroktijd als geen ander vertolkt.

Juwelen van vocale schoonheid

Vivaldi en Händel waren ware grootmeesters in de opera. Händel schreef er meer dan veertig en Vivaldi zelfs twee keer zo veel. Opera’s die tot de allerbeste van hun tijd behoren. Lange tijd lagen ze verborgen onder het stof van voorbije eeuwen, maar meer en meer zijn ze herontdekt en bewonderd om hun uitzonderlijke kwaliteit. Elke aria daaruit is een klein juweel van vocale schoonheid, waarin Barbara Kozelj elke menselijke emotie kan laten horen die er in de opera te vinden is. Als zij haar stem even rust geeft, speelt een ensemble van het orkest onder leiding van Bojan Cicic de mooiste ‘sinfonias’ en ‘concerti’ van Vivaldi.
Het programma op 3 november bestaat uit opera aria’s van Vivaldi en Händel en een Vivaldi Concert voor strijkorkest.

Serie zondagochtendconcerten

Het concert in Arnhem maakt tevens deel uit van de serie Zondagochtendconcerten van Het Gelders Orkest. Deze serie bestaat uit drie concerten. Hierbij zijn talentvolle solisten vergezeld door kleine ensembles. In een persoonlijke en intieme sfeer spelen en toelichten de musici de mooiste werken van de grote meesters. Het eerste concert in de serie is het concert op 3 november. Daarnaast schittert op 26 januari, onder leiding van Bas Wiegers, het solistenduo Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov in de sprankelende ‘Sinfonia Concertante’ van Mozart. Tot slot heeft violiste Carla Leurs op 17 mei een glansrol in een Italiaans getint strijkersconcert met werken van Respighi, Vivaldi en Tsjaikovski. Alle concerten beginnen om 11.00 uur in Musis en kosten € 26.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten voor de zondagochtendserie: www.hetgeldersorkest.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden