Expositie Klimaatverandering in Watermuseum

Foto: Rob Chevallier

Fotograaf Rob Chevallier exposeert zijn foto-objecten over de gevolgen van klimaatverandering in Nederland in het Watermuseum.

Hoog water, droogte, bedreigde natuur. De foto-objecten van Rob Chevallier laten de gevolgen van de klimaatverandering zien in Nederland.

Foto-objecten

Klimaatverandering is een internationaal probleem, aldus Chevallier. “De gevolgen van de klimaatverandering zijn elk jaar  zichtbaar in Nederland. Maar er is ook hoop. De vier seizoenen zijn er nog, al is de winter aan het verzuipen.”

Rob Chevallier toont de gevolgen van klimaatverandering in Nederland via foto-objecten. De kunstwerken zijn een combinatie van kringloopspullen en fotografie. Dat zijn unieke objecten die herinneren aan vroegere tijden. Toch geven ze ook een kritisch commentaar op problemen als natuurbehoud en klimaatverandering.

Hoogwater

Het museum toont ook de problemen van de huidige tijd. De Nederlandse strijd tegen hoog water, de drinkwatervoorziening, droogte, klimaatverandering en nog veel meer.

De expositie is van 5 september t/m 6 oktober te zien, Zijpendaalseweg 26-28. Het museum is open van dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn ook online te bestellen. Voor meer informatie: Nederlands watermuseum in Arnhem

Let op: In verband met de finish van de Boels Ladies Tour op zondag 8 september rond 14.15 uur ter hoogte van het Nederlands Watermuseum, is het parkeerterrein de gehele dag niet bereikbaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden