Arnhemse videogame ontwikkelingen in kaart gebracht

Foto: Karel van Mander academy

Wat is de plaats van Arnhem in de Nederlandse videogame-markt? Welke ontwikkelingen hebben zich in Arnhem voorgedaan op het gebied van videogaming?

Deze vragen zijn nu beantwoord. De Arnhemse Karel van Mander Academy bracht de game-industrie in de Gelderse hoofdstad in kaart.

Serious games

De Karel van Mander Academy keek daarbij naar de belangrijkste gameontwikkelaars uit Arnhem van de afgelopen jaren en naar hun belangrijkste producten en games. Net als elders in Nederland blijken ook in Arnhem veel ontwikkelaars zich te richten op serious games. Het artikel, geschreven over de game-industrie in Arnhem is gratis voor iedereen toegankelijk via: gameindustriearnhem.

Het is geschreven door Tom Lenting.

Gamegeschiedenis

De jonge Arnhemse Academy zet zich in voor het behoud van het visueel cultureel erfgoed van Nederland en heeft twee eerdere publicaties op zijn naam: Gamegeschiedenis van Nederland 1978-2018 van Tom Lenting en het proefschrift Beeltenissen van bestuurders en burgers als bijbelfiguren: Het bijbelse portrait historié van Rudie van Leeuwen. Over het boek van Tom Lenting kun je meer lezen op jonginarnhem.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden