Autobiografische voorstelling Hosseini in het Colofon

Foto: Inigo Garayo

Op 7 juni om 20.00 is bij boekhandel het Colofon de voorstelling Hosseini te zien. Een portret van een Nederlandse vrouw, die verliefd wordt op een uitgeprocedeerde vluchteling.

Hosseini is een autobiografisch portret van een Nederlandse vrouw die zoekt naar een manier om zich te verhouden tot de woorden die aan haar vriend kleven: vluchteling en illegaal. Wat doe je als de man waarop je verliefd wordt een uitgeprocedeerde vluchteling is en je zijn kind verwacht?

In de voorstelling vertelt  actrice en theatermaakster Renée Coralie van Beek vertelt over het jaar waarin zij per ongeluk verliefd wordt op een uitgeprocedeerde Afghaanse vluchteling en een kind van hem krijgt. De voorstelling zorgt voor veel gespreksstof na afloop van de voorstelling. De meest gehoorde reactie is: “Dit kan toch niet waar gebeurd zijn” en “Waarom weten we hier zo weinig over”.

Vluchtelingenproblematiek

Renée over haar voorstelling: “Je mond zal openvallen van verbazing. Net als bij mij, toen ik terechtkwam achter de gordijnen van de vluchtelingenproblematiek. Nederland lijkt een keurig aangeharkt land, maar als je het gordijn wegschuift, blijkt het steeds kouder en killer te worden. Wij moeten het doen met alle mensen die nu in Nederland rondlopen. Samenleven zonder menselijkheid en de menselijke maat gaat niet. Dat eindigt in desintegratie, agressie en misschien nog wel erger.”
Renée en haar Afghaanse vriend krijgen te maken met de achterkant van de vluchtelingencrisis, over wat je allemaal niet leest in de krant, over
ontmenselijking, over het afglijden van onze rechtstaat, angst, verdriet, maar gelukkig ook hoop.

Meer informatie en ticket bestellen op www.nieuwemakers.com

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden