Landgoedfestival op vijf Gelderse kastelen

Foto: Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Op vijf oude Gelderse kastelen en landgoederen kun je in de maanden mei tot en met augustus terug naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken.

Bij Huis Zypendaal, Belmonte Arboretum, Kasteel Middachten, Tuin de Lage Oorsprong en Kasteel Rosendael vindt dan vijf weekenden lang het driedaagse LandGOEDfestival plaats. Je kunt er o.a. kunstwerken bewonderen, genieten van muziektheater en luisteren naar poëzie. En… ook voor de kinderen zijn er volop activiteiten te beleven!

Met de acteurs op pad

Tijdens het LandGOEDfestival speelt Muziektheater De Plaats uit Arnhem de avontuurlijke voorstelling ‘Gedroomd Land’. Dit drieluik voor jong en oud is speciaal ontwikkeld voor het festival en vertelt het verhaal van een welgestelde familie. Tijdens de voorstelling kijk je in het leven van de adellieden, terwijl je je samen met de acteurs, zangers en muzikanten over het landgoed beweegt. De professionele acteurs worden op elke locatie bijgestaan door lokale fanfares, koren en ensembles. Daarnaast heeft elk landgoed een eigen randprogramma samengesteld met rondleidingen, beeldende kunst, muziek en leuke verrassingen voor kinderen.

Huis Zypendaal

Maak kennis met de smaak van de adel uit de 18e eeuw tijdens een rondleiding in het landhuis. Hier ontdek je ook het legendarische ‘Mannetje van Zyp’! Loop onder begeleiding van een deskundige door de tuin en knutsel met de kinderen een eigen familiewapen.

Speeltijden ‘Gedroomd Land’

Huis Zypendaal: Met West Arnhemsche Muziekvereeniging, Muziektheaterkoor De Plaats. Acteurs: Renate Bodt, Edwin Luijks, Esther Beldman, Hermine Huisman, Chris van der Laan

  • Vrijdag 10 mei 19.30 uur
  • Zaterdag 11 mei 15.30 en 19.30 uur

Data LandGOEDfestival

  • Huis Zypendaal, zaterdag 11 & zondag 12 mei in Arnhem
  • Belmonte Arboretum, zaterdag 18 mei in Wageningen
  • Kasteel Middachten, vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni in De Steeg
  • Tuin de Lage Oorsprong, vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni in Oosterbeek
  • Kasteel Rosendael, vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus in Rozendaal

Tickets en prijzen

Toegang tot het LandGOEDfestival is gratis bij Huis Zypendaal, Belmonte Arboretum, Kasteel Middachten en Tuin de Lage Oorsprong. Bij Kasteel Rosendael betaal je de gebruikelijke toegangsprijs. Tickets voor de voorstelling ‘Gedroomd Land’ kosten € 10 voor volwassen en € 5 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn te koop via www.theaterdeplaats.nl/gedroomd-land.

Gelders Arcadië

Meer informatie over het festival staat op www.geldersarcadie.nl.

Gelders Arcadië is hét deel van de Veluwezoom dat wordt gekenmerkt door zijn bijzondere cultuurhistorie. Er liggen meer dan 100 buitenplaatsen en landgoederen in dit gebied, dat bestaat uit de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden