Film over Arnhem wint SIGMA City Beats 2019

Foto: Sigma Benelux

Robin Ammerlaan en Paul Hemmen hebben de SIGMA City Beats 2019 competitie gewonnen met hun film over de stad Arnhem. De jury koos de film van Arnhemmers Robin Ammerlaan en Paul Hemmen uit tien inzendingen.

De City Beats Competitie, die dit jaar voor het eerst is georganiseerd,  was een strijd tussen tien verschillende teams in de Benelux om het mooiste en meest originele portret van een stad. Eén van de basis eisen was dat de volledige film gedraaid moest worden op cinema-objectieven van Sigma.

Jury unaniem

De jury bestond uit natuurfilmer Dick Harrewijn (De Nieuwe Wildernis en Wild), Edwin Verstegen, eigenaar van Het Raam Digital Cinema B.V. en Marlow Wijnhoud, Marketing SIGMA Benelux B.V. Zij waren het unaniem eens over de winnaar en prijzen de inzending van Arnhemmers Robin Ammerlaan en Paul Hemmen: Uitzonderlijk goede stijl, met een verrassende keuze voor vaste standpunten bij dag en nacht, met handheld uitsluitend wanneer dit echt waarde toevoegt aan het shot. De mooie voice over biedt een poëtische impressie van Arnhem op een manier zoals velen deze waarschijnlijk nog niet hebben gezien. Extra lof voor het artistieke concept dat uitstekend binnen de regels van SIGMA City Beats blijft en soms kaders oplevert van verbluffende grafische kwaliteit.”

Link naar de film

De inzending van Ammerlaan en Hemmen is te bekijken via deze link:
https://www.youtube.com/watch?v=q_RZ-lSk3P4

Overige inzendingen

De tweede en derde plaats zijn gegaan naar respectievelijk Maastricht en Rotterdam. Andere steden die meedongen naar de prijs zijn: Groningen, Gent, Leuven, Antwerpen, Luik, Den Haag en Amsterdam. Alle inzendingen zijn te vinden op het youtube kanaal van SIGMA Benelux: https://www.youtube.com/user/sigmaphotobenelux

Over SIGMA Benelux

Sigma is een Japanse fabrikant van digitale camera’s, foto objectieven, cine objectieven, camera’s en accessoires. Het hoofdkantoor van SIGMA Benelux is gevestigd in Houten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden