Fotografe Cara Louwman exposeert in galerie en woonwinkel SPYK71

Foto: Foto: Cara Louwman

Op zaterdag 9 februari om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats van de foto-expositie MOOD, van fotografe Cara Louwman.

De expositie vindt plaats in galerie en woonwinkel SPYK71, Steenstraat 71 in Arnhem. Tijdens de opening is iedereen van harte welkom. Er worden achttien werken van fotograaf Cara Louwman getoond. Tot en met juni 2019 is de expositie te bezoeken. SPYK71 is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Prijswinnende foto’s

Cara Louwman (Amersfoort, 1967) is een hedendaagse fine art fotograaf. Ze gebruikt fotografie als middel om een idee te regisseren en om hedendaagse onderwerpen op een nieuwe manier te presenteren. Haar foto´s zijn vaak anders dan een directe weergave van de werkelijkheid. Cara´s foto´s hebben meerdere prijzen gewonnen, onder andere Prix de La Photographie, International Photography Awards en Moscow International Foto Awards. Verder zijn haar foto´s tentoongesteld tijdens het BredaPhoto Festival 2018, de ZomerExpo in Museum de Fundatie in 2017 en in Kamp Amersfoort, doorlopend vanaf april 2015.

Gemoedstoestand

Thema van de expositie is MOOD: het uitbeelden van gemoedstoestanden. In Cara´s gedachten worden haar eigen gemoedstoestanden vaak uitgebeeld door plekken of gebouwen waar ze is geweest. Deze manier van denken heeft ze gevisualiseerd in een serie fotocollages met de naam MOOD.

Technologie

Naast de serie MOOD zijn er werken te zien uit de serie ´Wonder Room: Homo Artificialis´, ´Kijk op het huishouden´, ´Landscapes of desolation and solitude´, ´Real Life´ en ´I am who I am´. Met de fotoserie Wonder Room: Homo Artificialis brengt Cara de technologie die zich in ons lichaam nestelt, denk aan een netvliesimplantaat of pacemaker, in beeld. Deze nieuwe technologieën zijn als hedendaagse stillevens gefotografeerd. De foto´s worden gepresenteerd op sokkels.

SPYK71

SPYK71 is de galerie en woonwinkel van Allison Stam. Sinds juni 2018 is de winkel gevestigd aan de Steenstraat 71 in Arnhem. Voor de meubels kiest Allison voor merken in het hogere segment, zoals het Italiaanse Bonaldo, maar ook Passe Partout en de lampen van Louis Poulsen. Het interieur in de winkel is helemaal af met mooie kunstwerken aan de muur. Allison werkt samen met fotografen en kunstenaars. Maar ook jonge Nederlandse ontwerpers hebben haar aandacht. De winkel biedt een zee aan ruimte, waardoor de design meubels en kunstwerken goed tot hun recht komen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden