Uitreiking Cultuurprijs tijdens Arnhemse Uitnacht

Foto: Jip de Jonge

Op vrijdag 25 januari 2019 wordt tijdens de tweede Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt. Genomineerd zijn: KunstLAB, Mensen Zeggen Dingen en Louise te Poele.

Wethouder van Cultuur en erfgoed Hans de Vroome zal in de Stadhuishal om 17.30 uur de prijs uitreiken aan de winnaar. De jury bestaat uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live).

Drie genomineerden

KunstLAB is een artistiek initiatief met een focus op sociale innovatie. Met projecten, events en een educatieprogramma informeert KunstLAB over de wisselwerking tussen kunst en wetenschap. De tweede genomineerde, Mensen Zeggen Dingen, is een platform voor poëzie en performance. Met shows, workshops, teksten en talentcoaching geeft het woordkunstenaars een podium door heel Nederland.

Fotografe Louise te Poele tenslotte maakt klassieke stillevens met een twist. Ze speelt daarbij een spel met licht en met alle materialen die ze tegenkomt in haar studio.

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages, Donnerwetter en MAISON the FAUX.

Tweede Arnhemse Uitnacht

Tijdens de tweede Arnhemse Uitnacht geniet het publiek gedurende de hele avond én nacht van diverse evenementen en programma’s verspreid over de binnenstad van Arnhem. Meer dan tweehonderd culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brengen kunst en cultuur door de hele stad. Op onverwachte plekken in horecazaken en bij winkeliers zijn er creatieve workshops te volgen. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Bekijk het programma op www.arnhemseuitnacht.nl.

 

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem. De tweede Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen, Gemeente Arnhem, Ondernemersfonds Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Kempenaer Advocaten.

 

Op de foto Tessa de Boer en Joris Suk (MAISON the FAUX) die vorig jaar de Cultuurprijs Arnhem wonnen tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden