Popronde 2014 Arnhem

Vrijdag 10 oktober strijkt het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland neer in Arnhem. Op 24 verschillende locatie’s in de binnenstad staan 53 optredens op het programma, die gratis te bezoeken zijn. 

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland en is voor de jaarlijkse selectie van 120 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek. 
Popronde Arnhem
Popronde 2014 Arnhem begint vrijdag 10 oktober om 15.30 uur met twee previews (Project Bongo en PAUW) bij Kroese aan de Rijnstraat. Vanaf 20.30 uur gaat het los op de andere podia, ieder kwartier beginnen op meerdere locatie’s optredens. De laatste concerten starten om 0.15 uur in De Kroeg (Meitje) en Willemeen (PAUW), de afterparty start om 1.00 uur in Luxor Live met Stopcontact en Maask.
Klik HIER voor het meest actuele programma van Popronde 2014 Arnhem.
q2aptolgwud7s35mptk9y8ysm
Sunday Zombies & the Brain, Pegasus Pub 22.15 uur
Geen wedstrijd
De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. De Popronde is géén wedstrijd. Bands die eerder tourden met Popronde en nu als headliner op de billboards van de grotere festivals en clubs prijken, geven aan dat het reizend festival voor hen – op dat moment – een cruciale schakel was in hun carrière. Enkele voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde en wisten door te breken naar een groter publiek zijn Racoon, Kensington, Blaudzun, De Staat, Marike Jager en Dotan.
sodwz7o8t9tfrhuwyu4h3kyf8
Trio Escobar, Café Brigant 22.30 uur
Meer dan 1000 concerten
Popronde startte op donderdag 18 september traditioneel in Nijmegen met een optreden van Kensington. In tien weken tijd worden 31 steden aangedaan en meer dan 1000 optredens verzorgt in bijna 600 deelnemende podia. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag vindt in drie verschillende steden een Popronde plaats met een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de bands en artiesten. Popronde 2014 wordt afgesloten met de Popronde Special in Studio/K te Amsterdam op zaterdag 29 november.
a82oj68929inahms1ianx12i3
XOXO, Café De Kroeg 21.30 uur
Weg kwijt en info
Vanaf 20:00 uur en tijdens de hele Popronde-avond kan je terecht in de Popronde infostand bij Korenmarkt 42 voor informatie over Popronde, tips over bands die je niet mag missen en voor merchandise. Ook bij de infostand; Popronde CD’s van de vorige edities, de jubileum CD box met 10 jaargangen van Popronde, Popronde oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts en paraplu’s.
Meer info op: www.popronde.nl, facebook of twitter
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
mn80rt36xxpbaxcl8kwef7oh0
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden