Statues by Night: “Maar die staat er altijd al hoor!”

Zaterdagavond 27 september werd Statues by Night voor het eerst in Ede gehouden. Het evenement trok duizenden bezoekers en loopt vooruit op World Living Statues dat zondag in Arnhem zal plaatsvinden.

Op zo’n 35 locaties in het centrum van Ede stonden de levende beelden opgesteld. De één wat meer als echt beeld, de ander wat meer als interactieve act, maar alles op het thema “Verlichte verstilling”. Het publiek amuseerde zich met alles. Zo hing er een living statue in een boom, zong er één op een balkon en zat er een ‘verstopt’ in een stoel. 
g2j8jftxmsieetrcttdqp7n8b
‘Net echt’
Dat niet iedere bezoeker uit Ede kwam bleek op het Doelenplein. Veel mensen keken hun ogen uit bij twee beelden die ‘wel heel echt leken’. Met de seconde nam de twijfel toe, tot een klaarblijkelijke inwoonster van de stad hen uit de droom hielp: “Die staan er altijd al hoor!”
w0pzhe0ji48o0jm6gasm7m5is
World Living Statues
Statues by Night is onderdeel van het World Living Statues Festival. Zondag 28 september vindt in het centrum van Arnhem voor de tiende keer de WK Living Statues plaats. Dit jaar doen er zo’n 250 deelnemers mee. World Living Statues is het grootste festival voor levende standbeelden ter wereld. Kijk voor meer informatie op: World Living Statues 2014 – 28 september 2014
Op de foto’s een impressie van Statues by Night (foto’s: Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
azlf3ydecogixwvisv5viq0b7
yn3uqgwguuvkq4rjm875dsdid
hg9njk84dwt08kgmyqads1dun
qpe6pxit71pdkkaen4awa94v9
o8ujlcezq8c4uyvw9i2e957s3
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden