Slag om Arnhem in Eusebius

Foto:

Onder de titel ‘Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden’ presenteert het Airborne Museum vanaf 18 september een tentoonstelling in de toren van de Eusebius in Arnhem. De presentatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Eusebius, de gemeente Arnhem en Airborne Museum ‘Hartenstein’ en is te zien tot en met 31 augustus 2015.

Aan de hand van ooggetuigenissen van de militaire strijd biedt de presentatie een intrigerend beeldverslag dat inzoomt op de gevolgen van de strijd voor de burgers van Arnhem en de wederopbouw van stad en kerk daarna. Met de presentatie wordt een fascinerend en bewogen hoofdstuk uit de Arnhemse oorlogsgeschiedenis vanuit het oogpunt van militairen en burgers getoond. En dat met een magnifiek uitzicht vanuit de 93 meter hoge toren over de hele regio, waaronder de John Frost brug. 
Eusebiuskerk tijdens de Slag om Arnhem 
Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 werd de Eusebiuskerk als een van de eerste gebouwen getroffen. In de nacht van 19 op 20 september brandde de kerk helemaal uit. Er bleef slechts een stenen karkas overeind. Na de oorlog werd de kerk herbouwd. De huidige Panoramalift in de toren van de Eusebius is uniek in Europa en biedt een fantastisch uitzicht over het voormalige slagveld. De Eusebius staat dit najaar met de opening van de kleine expositie eens te meer symbool voor de dramatische geschiedenis van de Slag om Arnhem, de daarop volgende massale evacuatie van de burgerbevolking, hun terugkeer naar huis en de wederopbouw van de stad.
Slag om Arnhem aanbodketen
Door het opzetten van museale publiekspresentaties op de voormalige slagveldterreinen in de gemeenten Arnhem, Renkum en Overbetuwe willen Stichting Eusebius Arnhem en het Airborne Museum de geschiedenis in de regio verankeren. Door het ‘schakelen’ van karakteristieke landmarks die verband houden met de Slag om Arnhem moet een attractieve toeristische ‘aanbodketen’ ontstaan die hele vrijetijdsregio een actieve economische impuls moet geven en tegelijk inspeelt op een groeiende belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Slag om Arnhem in het bijzonder.
De presentatie ‘Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden’ is het eerste publieksevenement in de ‘Slag om Arnhem aanbodketen’. In de toekomst wordt de samenwerking uitgebreid en volgen meer projecten. ‘Slag om Arnhem – Onvoltooid Verleden’ is te zien t/m 31 augustus 2015 en de entreeprijs bedraagt €6,00. 
Kijk voor meer informatie op: www.airbornemuseum.nl en www.eusebius.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
slag-om-arnhem-70-jaar-onvoltooid-verleden
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden