Generale Oost ook in nieuw seizoen een huis voor talent

Foto:

Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur. Op 11, 12 en 13 september opent theater- en dansproductiehuis Generale Oost de deuren van Theater a/d Rijn voor een voorproefje van wat het publiek komend seizoen kan verwachten. Tegelijkertijd viert Generale Oost de steun die het deze zomer ontving van de provincie Gelderland voor de aankoop en verbouwing van het theater. 

Generale Oost huist al jaren in Theater a/d Rijn, het monumentale pand aan de Rijnstraat. Dit theater, met twee intieme en sfeervolle zalen, biedt talentvolle jonge makers ruimte om te repeteren en voorstellingen aan publiek te tonen. Daarnaast is de foyer een plek voor ontmoeting, waar menig nieuw project is bedacht. Het pand is ook belangrijk vanwege de kantoren, waar Generale Oost jonge kunstenaars en creatieven coacht op weg naar een nieuwe voorstelling en eigen  beroepspraktijk.
Renovatie
Dankzij de hulp van provincie Gelderland zal het theater komend seizoen grondig gerenoveerd worden. Eve Hopkins (artistiek directeur Generale Oost): “Dit betekent dat we talentontwikkeling blijvend op de kaart kunnen zetten.” Daar wordt een begin mee gemaakt van donderdag 11 september t/m zaterdag 13 september. Generale Oost laat tijdens een bruisend weekend zien wat er komend seizoen op de planning staat. Er is theater, dans, literatuur, muziek en niet te vergeten: de afterparties, met en voor Arnhemmers. 
openingsweekend
Nieuw seizoen
Komend seizoen worden er in Theater a/d Rijn ook voorstellingen van jonge makers geprogrammeerd die elders gemaakt zijn. Eve Hopkins kiest kwalitatief hoogstaande voorstellingen uit, zoals de eerste voorstelling in deze reeks: “De bevrijding van boos mannetje”. Sjoerd Meijer won met deze voorstelling in 2013 de Diorapthe Fringe Award. De voorstelling is op 18 september te zien, op 25 september gevolgd door “After the end”, in de regie van Merel Smitt. Zij is regisseur en afgestudeerd aan regieopleiding Maastricht en gooide hoge ogen met deze voorstelling op het ITs festival. Ook tijdens het Pop&GO festival in Theater a/d Rijn wist zij op te vallen, nu keert ze terug met nieuw werk. 
Moving Futures
Generale Oost is een van de initiators van het nieuwe reizend festival voor aanstormend choreografietalent: Moving Futures. Vanaf oktober trekt dit festival door heel Nederland, om van 6 tot en met 8 november neer te strijken in Arnhem. Samen met vier andere talentontwikkelaars binnen de dans (Dansateliers, Dansmakers Amsterdam, DansBrabant en Random Collision) weet Generale Oost de jongste generatie makers voor het voetlicht te plaatsen. In Arnhem gebeurt dit in samenwerking met Schouwburg Arnhem.
Meer informatie: www.generaleoost.nl 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden