Verlichten van mantelzorg met slimme hulpmiddelen

jun 22 , 10:00 gezondheid
mantelzorgmtv vrouw videobelt met oudere vrouw
Heb je een mobiele telefoon, video-bel je wel eens met familie of vrienden of regel je wel eens online bankzaken?
Zo bestaan er ook slimme hulpmiddelen die verlichting kunnen bieden bij het zorgen voor jouw naaste.
MVT (Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp) Arnhem organiseert een (gratis) themabijeenkomst voor geïnteresseerden over de inzet van technische hulpmiddelen op woensdag 26 juni.

Voorbeelden

Met een SOS-knop of val-detectie kun je er met een gerust gevoel zelf even tussenuit. Een medicijn dispenser ondersteunt jouw naaste bij het innemen van medicatie. En via beeldzorg kun je ook op afstand in contact blijven met jouw naaste of met een zorgverlener, voor nu of voor in de toekomst.

Bijeenkomst

  • MVT Arnhem organiseert een (gratis) themabijeenkomst over de inzet van technische hulpmiddelen voor alle mantelzorgers/naasten die zo lang mogelijk zelfstandig en veilig willen blijven wonen of ontlast willen worden bij de thuissituatie.
  • Kom op woensdag 26 juni van 14 - 16.00 uur naar de Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem.
  • Aanmelding via Themabijeenkomst: Verlichten van mantelzorg met slimme hulpmiddelen (mvtarnhem.nl) .
  • Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leny van Rooijen, adviseur informele zorg via info@mvtarnhem of bel 026-3703540.

Over Vilans

Vilans landelijk kenniscentrum en Attent zorg en behandeling vertellen over het aanbod in Arnhem en hoe het werkt. Natuurlijk is er ruimte om verschillende slimme hulpmiddelen uit te proberen. Het maakt niet uit of je nieuw bent in de wereld van technologie of al vertrouwd bent met verschillende toepassingen. Je bent van harte welkom voor een leerzame en inspirerende middag of je nu mantelzorger bent of mantelzorger wordt.