Marjan Plantinga is ‘Nurse of the Year’ 2024

mei 20 , 10:15 gezondheid
nurse of the year 2024marjan hans en jolien
Marjan Plantinga, gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling Oncologie van Rijnstate, is verkozen tot Nurse of the Year 2024.
Marjan staat bekend als een enorme doorzetter, een verpleegkundige met een groot en warm hart, maar ook iemand die het voortouw neemt. Op 14 mei werd ze door het bestuur en de Verpleegkundige Staf Raad (VSR) van het ziekenhuis in het zonnetje gezet.
Naast gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling Oncologie zet Marjan zich in voor verschillende projecten. Zo begeleidt ze een intervisiegroep waarin moeilijke situaties met elkaar besproken kunnen worden. Daarnaast neemt Marjan deel aan de ethiek commissie en is ze actief bij het verpleegkundig platform. Ze komt daarmee als geen ander op voor de verpleegkundige beroepsgroep.

Beroemde oorkonde

Marjan is genomineerd door haar collega’s van de afdeling Oncologie. In het bijzijn van haar collega’s werd ze vanmorgen verrast door Hans Schoo, lid Raad van Bestuur, Jolien Wisse, voorzitter Verpleegkundige Staf Raad (VSR) en Nathalie Mulder, lid VSR met een bos bloemen en de inmiddels beroemde oorkonde. Zichtbaar geroerd zegt Marjan: “Dat ik dit nog mag meemaken. Een groter compliment kan ik niet krijgen, ik vind het een eer om de titel te ontvangen.”

Gedrevenheid en passie

Marjan is sinds 2008 werkzaam bij Rijnstate. Ze is haar gehele carrière al enorm actief geweest. Op de afdeling Psychiatrie heeft ze een speciale tuin voor de patiënten ontwikkeld en op de afdeling Oncologie heeft Marjan actief meegedacht in de plannen van de nieuwe verpleegafdeling. Collega’s vinden dat Marjan de titel ruimschoots heeft verdiend: “Marjan is enorm actief en vooruitstrevend. Ze had een grote rol in het opzetten en ontwikkelen van het reactiverend verplegen op deze afdeling. Bij reactiverend verplegen is het uitgangspunt dat we de gezondheid van patiënten extra stimuleren door veel aandacht te geven aan bewegen, voeding en ontspanning. Marjan stáát voor het prachtige beroep van verpleegkundige en komt op voor het gehele zorgproces. Haar gedrevenheid en passie zijn heel bijzonder.”

Verpleegkundige met lef

Bestuurder Hans Schoo, namens Rijnstate: “Ik ben enorm trots dat ik Marjan de oorkonde mag uitreiken. Ze is enorm zichtbaar in de organisatie en een voorbeeld voor iedereen.” Jolien Wisse, vult aan: “Marjan is het ultieme voorbeeld van een verpleegkundige met lef.”

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.rijnstate.nl .