Groene beweeg- en beleeftuin van Rijnstate

jun 20 , 17:11 gezondheid
rijnstate beweeg en beleef tuin
Even weg uit de ziekenhuisomgeving, geen patiënt zijn maar bewegen met de zon op je gezicht en de wind op je hoofd. Rijnstate opende op 12 juni de nieuwe Beweeg- en beleeftuin.
Deze tuin ligt tussen de verpleegafdelingen Oncologie Dagverpleging en Geriatrie en biedt patiënten de mogelijkheid even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. Met veel groen, looprekken, fietsen en een muziekdouche, nodigt de tuin uit om te bewegen of te ontspannen in de frisse lucht.

Officiële opening

12 juni was de officiële opening van de tuin, die mede dankzij vele donateurs van het Rijnstate Vriendenfonds
gerealiseerd is. Geraline Leusink, voorzitter Raad van Bestuur heette de genodigden welkom en programmamanager Preventie Eva Smit vertelde hoe Rijnstate dagelijks ervoor zorgt dat haar patiënten gezonder en fitter worden. Topsportster Xena Wimmenhoeve inspireerde met een verhaal over hoe kanker haar indirect tot een carrière als topsporter bracht en hoe belangrijk bewegen voor haar is.

Herstel bevorderen

De tuin sluit goed aan bij het reactiverend verplegen waar Rijnstate steeds meer op inzet. Uit onderzoek blijkt dat bedrust al op korte termijn leidt tot een afname van de gezondheid zoals afname van spierkracht en meer complicaties. Rijnstate moedigt patiënten aan om uit bed te komen, wat hun herstel bevordert en helpt om het verlies van spierkracht te beperken.
Nicky Nillesen, teammanager Oncologie: “We zijn trots op deze prachtige plek. Het is geweldig om te zien hoe patiënten hier kunnen genieten en tegelijkertijd werken aan hun herstel”.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl