Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis biedt deze maand exact tien jaar lang aanvullende, particuliere mantelzorg aan cliënten thuis, in woonzorgcentra en in verpleeghuizen. Het betreft vooral sociale en verzorgende taken waarvoor in de reguliere zorg geen tijd, handen of budget beschikbaar zijn.
Taken die wél noodzakelijk zijn om met name oudere mensen te helpen om langer gezond en zelfstandig te blijven. Ook voor Arnhem is er Saar aan Huis. Voor meer informatie mail naar
[email protected] of bel
Nicolette Degen 026-2001126.
Aanvullende mantelzorg
Saar aan Huis groeide in de afgelopen tien jaar uit tot de grootste speler in Nederland op het gebied van aanvullende mantelzorg, thuiszorgaanvulling en dementieondersteuning. Katrien Testroote, directeur Franchise: “Saar aan Huis vult een gapend gat dat is veroorzaakt door het nijpende zorgtekort. Ondersteuners, onze Saars, voeren weliswaar geen medische handelingen uit, zij bieden wel hulp bij taken als boodschappen doen of artsen bezoeken. Ze helpen met de boodschappen en kunnen een maaltijd bereiden, helpen cliënten in beweging te blijven of zijn er voor gezelschap. Deze maand bedienden we het hoogste aantal cliënten ooit: zo’n 3.400 mensen in heel het land.”
Ook niet-medische zorg voor ouderen is noodzakelijk om langer gezond en zelfstandig te blijven
Persoonsgebonden budget
Saar aan Huis heeft als missie om ouderen te helpen om langer veilig en prettig thuis te laten wonen. “Dat doen we met zorg en aandacht die aanvullend is op reguliere zorg. Inmiddels zien zorgverzekeraars óók het belang van onze organisatie. Door de groeiende vraag is inmiddels vergoeding, bijvoorbeeld vanuit het persoonsgebonden budget, beschikbaar. Die ondersteuning is hard nodig, want goede mantelzorg is allesbehalve luxe. Ook al wordt het wel soms zo ervaren, omdat het een vorm van particuliere zorgverlening is.”
Ouderen zorgen voor ouderen
Saar aan Huis ervaart dagelijks de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt en de grote tekorten in de zorg. “De komende jaren hebben we meer Saars nodig. We richten ons hiervoor actief op de groep mensen die net gepensioneerd is en nog van betekenis kan en wil zijn voor de samenleving. Zij passen vaak perfect bij onze organisatie. En we houden de ontwikkelingen rondom technologie in de gaten. Waar we kansen zien, pakken we samenwerkingen met andere partijen op.”
Druk op de zorg
Bij Saar aan Huis vestiging Arnhem in de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Lingewaard, Doesburg, Westervoort, Zevenaar, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Bronckhorst staat Nicolette Degen aan het roer. Ook zij ziet de druk op de zorg de afgelopen jaren flink toenemen. “Onze 70 Saars voldoen aan alle specifieke wensen van onze cliënten. Want niet alleen ouderen, maar ook mensen met chronische ziektes of niet-aangeboren hersenletsel hebben behoefte aan extra ondersteuning. Het is mooi dat wij mantelzorgers kunnen ontlasten, zodat zij de zorg langer vol kunnen houden. En we er samen aan bijdragen dat hun naasten langer op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen.”
10-jarig bestaan
Dit jaar bestaat Saar aan Huis 10 jaar. Dat viert de organisatie op 21 juni door langs te gaan bij de verwijzers die cliënten wijzen op de dienstverlening van Saar aan Huis. Zij krijgen een leuke verrassing, net als alle Saars die elke dag klaarstaan om zorg te leveren aan de cliënten.
Over Saar aan Huis
Tien jaar geleden werd
Saar aan Huisopgericht vanuit de vraag naar goede en betaalbare aanvullende mantelzorg. Inmiddels is Saar aan Huis met 50 vestigingen in Nederland, de grootste organisatie voor particuliere mantelzorg in Nederland, met 11 eigen vestigingen en 39 franchisers. Sinds 2022 werkt Saar aan Huis samen met
Care2B; de zakelijke tak van de organisatie. Care2B levert
respijtzorg,het tijdelijk uitbesteden van mantelzorg bij overbelasting, via zorgverzekeraars en het persoonsgebonden budget. De organisatie is contractpartij van alle grote verzekeraars waarvoor Saar aan Huis bemiddeling en begeleiding verzorgt op het gebied van vervangende mantelzorg.