Week van de Schildklier is van 21 tot en met 25 mei

Foto: SON

In Nederland hebben ruim 700.000 mensen een schildklieraandoening. Toch is er nog veel onbekendheid over de schildklier, zowel bij het grote publiek als bij mensen met een schildklieraandoening.

Om daar verandering in te brengen, is het thema van de Week van de Schildklier (21 tot en met 25 mei) dit jaar: ‘het zal je schildklier maar zijn’. In Rijnstate Ziekenhuis Arnhem is er een informatiestand op 23 mei van 10.00 – 16.00 uur.

Informatiebijeenkomsten

In Gelderland is een informatiebijeenkomst, zijn er diverse informatiestands en is er gelegenheid om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Een volledig overzicht van alle (online) bijeenkomsten is te vinden op de website weekvandeschildklier.nl.

Week van de Schildklier

De Week van de Schildklier is bedoeld om meer aandacht te vragen voor schildklieraandoeningen en de impact op de gezondheid. Schildklier Organisatie Nederland (SON) geeft door het hele land bijeenkomsten en er zijn informatiestands om het publiek bewust te maken van de schildklier en mensen met klachten inzicht te geven en handvatten te bieden. Ook is de Week van de Schildklier bedoeld om mensen met een schildklieraandoening te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Test je kennis

Speciaal voor de Week van de Schildklier heeft SON een quiz ontwikkeld waarmee mensen hun kennis over de schildklier kunnen testen. De quiz is in te vullen via de website schildklier.nl, in informatiestands door het hele land en via social media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen