Bouw Het Schuytgraafhuis bereikte hoogste punt

Foto: Dagelijks Leven

In de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf bereikte de bouw van Het Schuytgraafhuis eind januri het hoogste punt. Tijd voor friet, in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf.

De bouw van Het Schuytgraafhuis van zorgorganisatie Dagelijks Leven bereikte eind januari het hoogste punt. De kleinschalige, betaalbare woonzorglocatie voor maximaal 22 bewoners met dementie opent eind mei officieel de deuren.

Bewoners bepalen zelfHet Schuytgraafhuis

Opstartmanager Judith Bunt vertelt dat het team er dan een warm thuis van gaat maken voor én met de bewoners: “Bij Dagelijks Leven willen we dat zij zoveel mogelijk leven en wonen zoals zij dat gewend zijn. Blijf de huishoudelijke taken doen waar je plezier uithaalt, maak wekelijks een wandeling met een vriendin als je dit altijd al deed en help onze kok als je graag kookt. We nemen bewoners niet uit handen wat zij zelf nog kunnen en graag willen. Kan iemand zich nog prima zelf aankleden? Waarom zouden wij daar dan bij helpen? Zo hebben we ook een uitgebreid activiteitenprogramma, maar bepalen bewoners zelf waar ze aan meedoen.”

Betaalbaar wonen met 24/7 dementiezorg

Het Schuytgraafhuis heeft straks 21 studio’s, waarvan één speciaal voor een echtpaar, twee gezamenlijke huiskamers, een activiteitenruimte, een keuken waar de kok de verse maaltijd bereidt en een ruime tuin. Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van ondersteuning door het team, vervolgt Bunt. “Dat klinkt alsof Het Schuytgraafhuis een dure zorgvilla is, maar wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen AOW als inkomen.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hetschuytgraafhuis.nl of neem contact op met opstartmanager Judith Bunt via [email protected]. Zie de sfeerimpressie van Het Schuytgraafhuis hieronder.

Het Schuytgraafhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen