Tijdelijke entree bij Rijnstate Arnhem vanaf 10 november

Foto: tijdelijke entree.Gortemaker Algra Feenstra architects

Vrijdagochtend 10 november neemt Rijnstate de tijdelijke ingang in gebruik van de locatie Rijnstate Arnhem-noord. De huidige hoofdingang wordt ingrijpend verbouwd.

Rijnstate verbouwt, vernieuwt en verduurzaamt. De renovatie van de entree is de start van een lange reeks verbouwingen. De tijdelijke entree bevindt zich vanaf 10 november in de vleugel links van de huidige hoofdingang. Vanaf daar worden patiënten en bezoekers met bebording richting de grote hal verwezen.
Er wordt begonnen met de verbouwing van de entree omdat daarna de poliklinieken onder handen worden genomen. Deze volgorde heeft een kostenbesparend effect omdat hiermee wordt voorkomen dat er dan opnieuw een tijdelijke entree moet worden aangelegd.

Buitenterrein op de schop

Rijnstate Arnhem
nieuwe entree. Afbeelding: Gortemaker Algra Feenstra architects

Tegelijk met deze verbouwing wordt ook het buitenterrein aangepakt. Daarvoor moeten een aantal parkeerplekken tijdelijk wijken, dicht bij de ingang. Aan de andere kant van het ziekenhuis komen nieuwe parkeerplekken voor patiënten en bezoekers.

Fietsenstalling verplaatst

Ook de stalling voor fietsen en scooters wordt tijdelijk verplaatst. De borden wijzen de naar de nieuwe plek waar bezoekers en patiënten hun fiets of scooter kunnen parkeren.

Vertrek op tijd van huis

Rijnstate raadt patiënten en bezoekers aan om op tijd te vertrekken van huis.
Voor minder-valide mensen zetten ze rolstoelen klaar. De vrijwilligers zijn alert en bieden begeleiding aan als bezoekers of patiënten die de route niet goed kunnen vinden.
Na de zomer van 2024 zal de hoofdentree worden geopend en staat de nieuwe fietsen- en scooterstalling weer op z’n plek.

Meer informatie

Meer nieuws over de verbouwing vind je op de website: www.rijnstate.nl/bouw.
Voor meer informatie kun kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen