Vrijwilligersvacature van de week: Gastvrouw of gastheer zijn voor een ware Belevenis?

Foto: Vrijwilligerscentrale Arnhem

De Belevenis is een belevingswereld voor mensen met een meervoudige handicap, mensen met een diepe dementie en ernstig zieke kinderen. Niet hun beperkingen, maar hun mogelijkheden staan centraal bij deze unieke Belevenis, waar alles mag en niets moet.

De Belevenis is volledig afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen zij hun bezoekers niet ontvangen.

Zelf bepalen

Om de zeer gezellige poule van vrijwilligers uit te breiden, zijn zij op zoek naar nieuwe gastvrouwen of heren die in de weekenden beschikbaar zijn. Elke aanvraag zetten ze uit in hun vrijwilligerspool. Je kunt zelf aangeven wanneer en hoe vaak je wilt werken. Een keer per week is prima en een keer per maand is ook fijn. Je kunt het zelf bepalen. Werktijden zijn van 9.30 – 13.00 uur en/of van 13.00 -16.30 uur.

Wat moet je doen?

Als vrijwilliger ben je het gezicht van de Belevenis. Jij bepaalt voor een groot deel het gevoel dat de mensen bijblijft, ook als ze allang weer thuis zijn. Ook  zorg jij dat een bezoek op rolletjes draait. Ongeveer een half uur voor aanvang van de gasten ben je aanwezig en zorg je dat de Belevenis wordt opgestart, dat alles er netjes uit ziet en dat de koffie alvast klaar staat.
Wanneer de gasten arriveren, laat jij hen de ruimte zien en assisteert waar nodig. Je maakt mogelijk dat het bezoek voor hen een ontspannen en waardevolle ervaring is. Je hebt bij de Belevenis geen zorgtaken maar indien gewenst bied je wel een luisterend oor en je hebt een gastvrije houding. Als je benieuwd bent naar ervaringsverhalen van mensen of wat foto’s wilt zien van de bijzondere ruimtes kijk dan op debelevenis.nl/.

Wil je meedoen?

Voor deze mooie vacature kan je contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatie bij Siza, 088-3779100 of via [email protected]

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem is er voor al juw vragen over vrijwilligerswerk.
Kijk ook op de website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl.  Daar vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen