Week van de Mantelzorger: vraag een mantelzorgcompliment aan

Foto: Pixabay

Deze week is het de week van Mantelzorg. Wordt er voor u gezorgd, of zorgt u zelf  als mantelzorger voor iemand? Als waardering voor uw mantelzorger kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente.

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient, dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen.

Het aanvragen van een mantelzorgcompliment kan vanaf 1 april 2021 tot en met 31 december 2021. Per jaar kunt u voor 1 persoon een aanvraag doen.

Cadeaukaart of geldbedrag

U heeft de keuze uit een de ‘Dit is PAS Arnhem’-kaart of een geldbedrag. De cadeaukaart is een écht cadeau waarmee u uw mantelzorger kunt verwennen. De kaart heeft een waarde van €175. De ‘Dit is PAS Arnhem’-kaart kan worden gebruikt bij meer dan 60 ondernemers en organisaties in Arnhem. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen bij de twee supermarkten van de Jumbo en het kopen van boeken en voetbalkleding. Maar u kunt ook terecht bij verschillende gezellige horecagelegenheden waar u kunt lunchen of koffie drinken. Een dagje naar Burgers’ Zoo behoort ook tot de mogelijkheden! Op de website van ‘Dit is PAS Arnhem’ staat wat er allemaal met de cadeaukaart gedaan kan worden.

Geldbedrag

Het geldbedrag bedraagt €150. Dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van uw mantelzorger

Digitaal aanvragen

Het mantelzorgcompliment is digitaal in combinatie met uw DigiD aan te vragen. U kunt dit zelf aanvragen, maar het is misschien handig om dit samen met uw mantelzorger te doen omdat u ook gegevens van uw mantelzorger moet invullen.

Voorwaarden

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende punten voldoet:

  • U woont in de gemeente Arnhem, uw mantelzorger mag buiten de gemeente Arnhem wonen.
  • U ontvangt mantelzorg minimaal 3 maanden binnen het kalenderjaar 2021.
  • Deze bestaat uit minimaal 8 uur per week..
  • Uw mantelzorger heeft niet eerder dit jaar een mantelzorgcompliment ontvangen.

Wat hebt u nodig om de aanvraag te doen?

  • Uw DigiD inloggegevens
  • De naam en de adresgegevens van de mantelzorger
  • Het BSN van de mantelzorger

Wanneer u het geldbedrag kiest, is ook het bankrekeningnummer (IBAN) en de tenaamstelling van de bankrekening van uw mantelzorger nodig zodat het geldbedrag overgemaakt kan worden. Meer informatie over het Mantelzorgcompliment vindt u hier.

Het Mantelzorgcompliment kunt u hier aanvragen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden