Sportscholen voeren morgen actie voor heropening

Foto: Pixabay

Sportscholen in het hele land voeren morgen (zaterdag) actie voor heropening. In Arnhem kun je bij verschillende sportscholen vanaf 09.00 uur demonstratief buiten sporten (corona-proof).

Deelnemende sportscholen in Arnhem zijn Body Control Pilates  en Slimmer Fit.

Actie Sportscholen Open

Het gaat om een landelijke actie onder de naam Sportscholen Open, waarbij inmiddels meer dan 350 sportscholen aangesloten zijn en het aantal blijft groeien. Zie hier een uitgebreide lijst.

“Met de actie vragen wij om aandacht voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. We geven zaterdag coronaproof buitenfitness en ‘groepsles’. We gaan letterlijk de straat op,” aldus Annemiek Smegen van QUENO Sport & Fitness Westerbork, een van de initiatiefnemers van de actie.

Veilig

Momenteel zijn meer dan 2500 fitnesscentra gesloten. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en die nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. Dat kan zonder problemen: in de sportschool, binnen, veilig en op 1,5 meter afstand.

“Niet sporten zorgt voor: overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, verminderde immuniteit, stress, depressie, burnout, hart- en vaataandoeningen en meer. Daarom is het tijd voor een aanpak gericht op gezondheid en herstel,, benadrukt Annemiek Smegen. Zij en haar collega’s begrijpen niet waarom zij omwille van “zogenaaamd gezondheidsredenen nog niet mogen heropenen. Met deze actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden