Vaccinatie tegen het coronavirus op drie locaties in provincie Gelderland

Foto: nts01 Pixabay

De GGD’en in Gelderland starten maandag 18 januari met vaccinatie tegen het coronavirus vanuit drie locaties: Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen.

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

Vanaf 4 januari

Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

25 locaties in Nederland

In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen.
De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht. Zie ook hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden