Intensive Care Rijnstate krijgt donatie van Rotary Zevenaar voor dakterras IC

Foto: Rotary Zevenaar

Hoe mooi is het als patiënten op de Intensive Care (IC) ook in de buitenlucht kunnen? Ziekenhuis Rijnstate heeft de grote wens om speciaal voor deze patiënten een dakterras te realiseren.

Voor de aanleg is externe financiering nodig. De leden van Rotary Zevenaar hebben afgelopen week €1.500 gedoneerd.

Sparen voor goed doel

“Dit bedrag hebben onze leden in de eerste coronagolf bij elkaar gespaard om te besteden aan organisaties die de dupe worden van de corona-pandemie. Het project van het IC-terras past perfect bij dit doel,” vertelt Winnie Alwicher. Zij heeft namens de Rotaryclub en als oud-werknemer van Rijnstate in Arnhem de cheque mocht uitreiken aan Michiel Blans, intensivist op de IC-afdeling van het ziekenhuis.dakterras

Niet uit regulier budget

De realisatie van het dakterras bij de IC-afdeling is een project van het Rijnstate Vriendenfonds. “Het is niet mogelijk om het dakterras vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten te betalen,” vertelt Mariska Kiewiet de Jonge. Namens het Rijnstate Vriendenfonds was zij ook  aanwezig bij de overhandiging. “Daarom zijn wij heel blij met donaties van particulieren, organisaties en de Rotary.”

IC-afdeling in de buitenlucht

Het dakterras wordt een verlengstuk van de IC-afdeling. Patiënten die wakker zijn en in een stabiele toestand verkeren, kunnen bij mooi weer een kwartier tot een half uur buiten liggen. Het terras biedt plek voor maximaal twee patiënten, met beademing en al. Het doel is om de patiënten van de IC-afdeling, maar óók van de medium care afdeling, een prettiger verblijf te bieden.

Oók een liftbrug en huiskamer

De bedoeling is ook dat er een speciale liftbrug komt om patiënten van en naar het dakterras te vervoeren. Op het terras komen verder voorzieningen voor maximaal drie familieleden en een verpleegkundige. Daarnaast is het plan om grenzend aan het dakterras een huiskamer te realiseren waar patiënten ook in een andere omgeving hun bezoek kunnen ontvangen.

Speciale website

Kijk voor meer informatie over het project en de mogelijkheid tot (extra) donaties op www.rijnstatevriendenfonds.nl of deze link.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden