Rutte: horecabezoekers moeten naam en contactgegevens achterlaten

Foto: Michal-Jarmoluk-pixabay

Bezoekers van horecagelegenheden moeten bij aankomst hun naam en contactgegevens laten registreren. Deze informatie kan zo nodig gebruikt worden voor bron- en contactonderzoek.

Als de GGD vaststelt dat er bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden, kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten.

Persconferentie

Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie op donderdag 6 augustus met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over het toenemende aantal coronabesmettingen.

  • De horeca gaat voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten naam en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.
  • Bij constatering van bronbesmetting door GGD, leggen voorzitters veiligheidsregio een sluiting van maximaal veertien dagen van recreatieve instellingen (zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea, enzovoort) op.
  • Veiligheidsregio’s kunnen ook overgaan tot de openingstijden van de horeca te beperken.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden