Gezonde ijsjes voor verhitte bouwvakkers

Foto: Dory Aling

Bouwvakkers, die vorige week in de hitte op bouwplaatsen in Arnhem aan het werk waren, kregen een verkoelend bezoekje van het zomerteam van CNV Vakmensen.

Eva Boorsma, Maarten van Dijk en Youri Schuurman gingen bij de bouwvakkers langs met Onwijs Lekker IJs van de Nijmeegse ijsprofessor Matthijs Maassen. Ook deelden ze informatie uit over de bouw-cao en over werken in de hitte.

IJspauze

Vorige week brachten ze een bezoekje aan de bouwplaats van Roosdom Tijhuis aan de Ringdijk in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf (op de foto). De bouwvakkers konden de ijspauze, op gepaste afstand uiteraard, wel waarderen. Later op de dag was de nabijgelegen bouwplaats van Van de Kolk Bouw aan de beurt.

Gratis hitte-app in bouw

Op 25 juni ging het CNV-zomerteam langs bij bouwplaatsen van Klaassen (ook in Schuytgraaf) en Van Wijnen (bij ziekenhuis Rijnstate). Naast gezonde ijsjes deelden Eva, Maarten en Youri ook informatie uit over de bouw-cao en over werken in de hitte. In de bouw is hiervoor een gratis hitte-app beschikbaar. Die informeert bouwvakkers over de lokale weersituatie, de risico’s en wat ze het beste kunnen doen. “Die ijsjes zijn een leuke onderbreking met deze warmte, maar we willen er ook mee duidelijk maken dat we als vakbond nog meer verrassingen voor ze hebben,” zegt Jacqueline van den Heuvel van CNV Vakmensen. “In de bouw zijn allerlei regelingen waar mensen vaak niet van weten. Ze kunnen bij ons bijvoorbeeld terecht voor gratis pensioenadvies, een salarischeck en hulp en advies bij scholing.”
De komende maanden gaat het CNV-zomerteam op meer werkplekken langs. Als andere bouwvakkers óók een onwijs lekker ijsje op hun bouwplaats willen, kunnen zij mailen naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden